Notícies


Aprovat el pressupost pel 2017

En la sessió del Consell de Comú d'aquesta tarda, s'ha aprovat el pressupost per l'any 2017.

Amb uns ingressos de 12.600.128€ i unes despeses previstes de 12.597.803, l'inversió real se situa en 1.410.549 €.  Aquesta darrera xifra conté la despesa en  inversió que es preveu per captacions i dipòsits d'aigua, un important esforç en la neteja de les vies públiques, l'equipament dels dos nous aparcaments - el del Prat Nou i el de La Valireta- així com pel desenvolupament del projecte de ràfting en el tram del riu Valira que creua el poble. A aquest efecte es destinaria una xifra aproximada de 800.000€.

Si les condicions del riu ho permeten durant el mes de març, l'únic moment de l'any apropiat per aquest tipus d'activitat, es tiraria endavant una prova pilot d'aquesta nova activitat. La inversió que es preveu és necessària per a dues grans tasques: la neteja del riu i l'equipament necessari per a l'activitat. Si aquesta activitat arrenca correctament, podria resultar un estimul imporant per a l'economia laurediana.

Quant a xifres globals, cal destacar una revisió important del deute que passa de 23M a 21M.

Durant la sessió de Comú, s'ha informat dels pressupostos per a l'exercici 2017 de Sasectur, SAU, Escola Bressol Laurèdia SAU i Camprabassa, SA.

Han estat aprovades també l'Ordinació Tributària així com l'Ordinació d'establiment de preus públics del Comú, les quals no presenten cap diferències envers les de l'any 2016.

En declaracions als mitjans de comunicació presents, el cònsol major, Josep Miquel Vila, ha mostrat la seva satisfacció per l'aval que ha rebut el marc pressupostari per part del Tribunal de Comptes.