Notícies


Milers de persones s’apleguen a la plaça de la Germandat per acomiadar la Festa Major

 

Després de cinc dies de gresca i xerinola, aquest dimecres Sant Julià de Lòria ha tornat a la normalitat. Des del divendres passat, la parròquia s’ha omplert de festa i de gent amb moltes ganes de gaudir del reguitzell d’activitats proposades enguany. No hi han faltat activitats culturals i tradicionals com el ball de la Marratxa, els balls dels gegants i gegantons, les activitats lúdiques com la gran novetat del tobogan d’aigua, i a les nits, concerts amb músiques per a tots els gustos.

 

El darrer dia de Festa Major ha posat punt final amb la missa dels difunts al matí i a la tarda amb el torneig de bàsquet 3x3, els jocs sorpresa, la festa de l’escuma i al vespre ha estat el torn de les havaneres amb els Cantaires de Montgrí.

 

Per qüestions de seguretat, el castell de focs es va anul·lar, ja que el risc d’incendi forestal se situava en nivells molt alts i extrems.

 

A la mitjanit, Rosario es va fer amb la plaça de la Germandat i va impactar als més de 8.500 espectadors que no es van voler perdre l’espectacle de la reconeguda cantant. Sens dubte, aquest concert va ser el que va aplegar un major nombre de públic, duplicant les xifres del concert de fi de festa de l’any passat.

 

En general, tota la programació ha tingut una molt bona rebuda, segons ha indicat el consell de Cultura, Josep Roig. Tot i així, les activitats que més afluència d’assistents ha tingut han estat els concerts i els balls de nit, el tobogan d’aigua i les activitats culturals i tradicionals del dilluns a la tarda.