Notícies


Ruta de la Tapa 2017

Sant Julià de Lòria ja es prepara per al Carnaval. Un dels clàssics de les activitats associades és la Ruta de la Tapa que, aquest any, arriba amb una versió renovada. Així ho han fet palès en la presentació de la iniciativa que han fet els consellers de Turisme i Cultura.

En aquesta 9a edició de la Ruta de la Tapa, el Comú ha volgut fer un pas endavant qualitatiu incorporant algunes novetats per fer-la més atractiva, tant per als restauradors de la parròquia que hi participen, com per als clients. L’objectiu és incentivar a la gent de la parròquia, però també de la resta del país, que vingui per Carnaval a Sant Julià de Lòria a fer la Ruta, a gaudir de les activitats i a conèixer la riquesa gastronòmica dels bars i restaurants lauredians. A la vegada, és una bona oportunitat per al sector de la restauració per promocionar-se i per fer negoci. Tal com ho ha subratllat Meritxell Teruel, “la idea és que, a través de les seves accions i iniciatives, el Comú doni vida als sectors del comerç i de la restauració de la parròquia”.

Entre les novetats, destaca la incorporació d’un dia més a la Ruta, que passa de fer-se de divendres a diumenge com en anys anteriors, a allargar-se quatre dies, de dijous a diumenge. És a dir, del 23 de febrer al 26 de febrer.

Pel que fa a les tapes, també s’ha volgut incidir en la qualitat, que la seva elaboració sigui més treballada. Per això, aquesta edició costaran 1€ més; és a dir que la promoció de tapa i beguda valdrà 3€.

Tal com ha explicat el conseller de Cultura, aquesta edició s’ha apostat per copsar les inquietuds dels establiments participants, “fer sentir als restauradors que són actors del projecte”. A demanda seva, la votació del premi a la millor tapa i al millor restaurant de tapes és farà a través de la butlleta i no del passaport com fins ara.

En la mateixa línia, també hi ha novetats amb els premis que s’ha optat perquè siguin menys que anys anteriors però més quantiosos. Per als restauradors, hi haurà el premi a la millor tapa ofert per l’empresa Copitran i per un valor de 300€ i el premi al millor bar de tapes ofert per l’empresa Principat Qualipreven per un valor de 300€. L’any passat, van recaure en la Pizzeria Venècia, on s’iniciarà la Ruta aquest any i en el Bar restaurant Valireta on s’ha fet la roda de premsa i que aquesta edició presentarà un carpaccio de peus de porc com a especialitat.

En aquesta 9a edició de la Ruta de la Tapa el Comú ha buscat la complicitat de l’empresa privada, tant pel que fa a la subvenció dels premis, com per la seva participació en tan que col·laborador. És el cas d’Estrella Damm, Carbòniques Becdamm distribuïdor a Andorra. Entre els premis, destaquen dos estades en allotjaments a Roses i a qualsevol ciutat de l’estat espanyol ofertes per les agències de Viatges Vilanova i Viatges Sant Julià. També n’hi ha altres com entrades a Naturlandia o a Caldea.

El 2016, es van repartir 1899 butlletes, una xifra que s’espera superar aquesta edició.