Notícies


Tornen els Vespres d’Estiu amb propostes de cinema, teatre, esportives, concerts i llegendes

El mes de juliol i agost, Sant Julià de Lòria ha preparat, com ja és habitual, un bon grapat d’activitats per als Vespres d’Estiu. Per a la setzena edició, s’han proposat activitats esportives, projeccions de cinema, representacions de microteatre i explicació de llegendes i música.

Els dilluns del mes de juliol a la parròquia laurediana podreu gaudir del cinema. Enguany es projectarà el 3 de juliol ‘La ciudad de las estrelles (La la land), el 10 de juliol serà el torn de ‘Marte’ i ‘100 metros’ està programat per al 17 de juliol. Les tres projeccions a la fresca es faran a la plaça Major.

Els dimarts arriba el plat fort dels Vespres d’Estiu amb les representacions de microteatre a càrrec de les lauredianes Cristina Pericas i Natàlia Garrido. Cada dimarts es faran dues representacions. El dimarts 4 de juliol, ‘Petita llar’ i ‘Vía de escape’ de l’obra Racons de Cruïlla, l’11 de juliol ‘Tela de judici’ i ‘Perdona la molèstia’ de la temàtica Racons que enamoren i, per últim, el 18 de juliol podreu gaudir de ‘Nins’ i ‘Instint maternal’, de l’obra Racons de pensar. L’inici de l’activitat es farà a la Casa Comuna a partir de les 22 hores. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al Centre Cultural i de Congressos lauredià o trucant al 744 044.

Els amants de l’esport que tinguin ganes de practicar-lo, els dimecres 5, 12 i 19 de juliol podran fer a la plaça de la Germandat, cardiosalsa, zumba i cardioboxing, respectivament.

Els dijous 10 i 17 del mes d’agost tindrà cabuda la música. Al jardí del Museu del Tabac el dijous 10 Ensemble ad libitum interpretarà el concert ‘La música de l’avantguarda’. I el 17 d’agost Aaron Ribas i Josafat Larios oferiran el concert ‘Bach entre balls, danses i fandangos’.

I els divendres d’agost a les 10 del vespre, tindran lloc les llegendes misterioses sota la llum de la lluna amb inici a Casa Comuna. El recorregut continuarà pel campanar romànic de l’església de Sant Julià i Sant Germà i també passarà pel barri antic. L’activitat la dirigeix la titellaire, narradora i actriu, Assumpta Mercader.

Com a novetat, enguany hi haurà música en directe a càrrec dels Pardals. Interpretaran temes amb instruments tradicionals. El fet d’incorporar la música li donarà un valor afegit a l’activitat. Al finalitzar la passejada gaudirem d’una degustació de Ratassia de la Carmeta i coca.

Aquest tipus d’activitat és molt interessant perquè permet descobrir a la gent del poble les llegendes i anècdotes de la parròquia. Cal fer reserva prèvia trucant al 744 045 o bé anant a l’Oficina de Turisme.

A més, el 10 i 17 d’agost, visita nocturna guiada, amb sistema multimèdia, a l’exposició permanent del Museu del Tabac i l’exposició temporal ‘Gaston-Louis Rouix i l’avantguarda’.

D’altra banda, per aquells qui desitgin acompanyar els Vespres d’Estiu, hi ha a disposició 12 establiments de la nostra parròquia que s’han adherit a la iniciativa de Mos&Vespres, que des de les 20.30 fins a les 22 hores oferiran menús a preus molt especials.