Notícies


Gemma Pla i Jordi Gallego guanyen el circuit llarg de la Transfronterera 2022

  • Gemma Pla i Jordi Gallego guanyen el circuit llarg de la Transfronterera 2022
  • Gemma Pla i Jordi Gallego guanyen el circuit llarg de la Transfronterera 2022
  • Gemma Pla i Jordi Gallego guanyen el circuit llarg de la Transfronterera 2022

Un total de 102 corredors van participar aquest dissabte a la Travessa Transfronterera-Camí de Retrobament, que va transcórrer entre la Seu d’Urgell i Sant Julià de Lòria. A les 9 del matí,  van sortir els corredors de l’itinerari llarg de 21 quilòmetres des del Palau d’Esports de la Seu d’Urgell, mentre que els participants del curt, de 10, ho han fet una hora més tarda des d’Arcavell.

Els vencedors de la cursa curta van ser Patt Rueda i Jordi Reyes, mentre que els vencedors de la distància llarga, amb 1.500 metres de desnivell positiu, van ser Jordi Gallego amb un temps de 2 hores i 2 minuts i Gemma Pla amb 2 hores i 20 minuts. La corredora de la Seu va superar a la meta la campiona d'Andorra, Irati Azkargorta i Laia Sebastià.

Si en les edicions anteriors el traçat -sempre que se sortia de la Seu- era la capital de l’Alt Urgell, Estamariu, Bescaran, la Rabassa, Auvinyà, Aixirivall, Sant Julià de Lòria, enguany era la Seu, Calbinyà, Arcavell, Juberri, Auvinyà, Aixirivall i Sant Julià de Lòria, amb final a la plaça de la Germandat de la parròquia laurediana.

El director del servei d’Esports de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, David Vallvé, va subratllar a la sortida de la prova llarga, que “aquesta cursa va néixer fa 10 anys amb l’objectiu d’aprofitar el Camí de Retrobament, que uneix la Seu d'Urgell, Andorra i França”.  La cursa, que no es va poder fer l'any 2020 a causa de la pandèmia de coronavirus, forma part del circuit Fer. Per part del Comú de Sant Julià de Lòria, la consellera d’Esports, Diana Sánchez i el de Circulació, Carles Pereira van participar en la cerimònia de lliurament de premis.