Notícies


1a Festa de la Diver-Sió per sensibilitzar a la població sobre la inclusió de les persones amb diversitat funcional

El dissabte 22 de juny se celebrarà la 1a Festa de la Diver-Sió. Es tracta d’una iniciativa de l’11è Consell d’Infants que, al llarg del curs, ha tractat com a tema central la diversitat funcional.

Tal com ha puntualitzat la consellera de Social en la roda de premsa de presentació, “serà una jornada inclusiva que servirà de cloenda de la feina feta pels alumnes que participen al Consell, conjuntament amb alumnes de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell que per primera vegada han treballat en el projecte”. L’estan organitzant des de l’Àrea d’Infància i Joventut del comú en col·laboració amb Unicef, les associacions Hi arribarem, Albatros, Autea, l’Associació Andorrana Malalts Alzheimer, l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell,  FADEA, el Club d’Atletisme Sanlòria, Laurèdia jove, l’Agrupament Escolta i Guia Lauredià i la Llar de Lòria.

Es farà a la plaça de la Germandat i s’espera un públic familiar. Per tant, està oberta a totes les edats i hi podran prendre part tant els infants, com els pares o acompanyants.

Marta Alberch, directora d’Unicef, ha volgut subratllar la implicació dels nens i nens del Consell d’Infants. “Fer de la inclusió el tema principal d’aquest curs demostra que els Consells d’Infants són importants, que els nens tenen molt a dir i molt a fer”.

Durant el curs, els consellers infantils han treballat les mancances que les persones amb diversitat funcional troben a la parròquia en infraestructures, activitats lúdiques i activitats esportives, entre d'altres. Per això, segons ha detallat Lídia Rebés, tècnica d’Infància i Joventut, “el proper 22 de juny es proposa una jornada de sensibilització de la població envers la diversitat funcional amb activitats inclusives per a infants, joves i adults”.

Al matí, Albert Llovera en tant que ambaixador d’Unicef donarà el tret de sortida a la diada que començarà amb una gimcana a la plaça de la Germandat. Les diferents associacions lideraran proves molt diverses. Paral·lelament, l’aparcament de Reig Patrimonia acollirà jocs gegants a càrrec de "La Pantomima". Després, es convidarà a tots els participants a un dinar popular.

El conseller infantil de l'Escola Andorrana, Enric Martos, ha definit la jornada com “un dia perquè la gent entengui què és la diversitat funcional i perquè la gent s’ho passi bé entenent-ho”. Sofia Grau, consellera infantil de l'Escola Francesa, ha afegit que “ha de servir perquè tinguem una parròquia més adaptada a tots els col·lectius”.

La tarda serà més festiva, amb espectacles i activitats lúdiques com jocs d’aigua i les actuacions de l’il·lusionista, Toni Zamora, i del Cor Rock d’Encamp. Tots els assistents rebran una bossa de regal de record de la jornada.