Notícies


1es Jornades de Vins de Muntanya

Del 27 al 29 de maig, Sant Julià de Lòria acollirà les primeres Jornades de Vins de Muntanya que s’organitzen conjuntament des del comú i Andorra Turisme amb la col·laboració de l’empresa Pep Palau, von Arend & Associats.

Aquest nou projecte és hereu de la Trobada de Microproductors de Vi d’Andorra que es va fer a la nostra parròquia al llarg de 5 edicions, fins l’any 2017. Un esdeveniment que, tant des de l’organització com des dels cellers lauredians implicats, es va decidir reconduir professionalitzant-lo.  

La nova aposta consistirà en una mostra de vins d’altura produïts per vinyes situades a més de 700 metres i a la qual hi prendran part 19 cellers, amb una 60a de referències de vins en total. Provenen del Pirineu català, la Segarra, la Cerdanya, el ripollès, el Pirineu aragonès, València, el Rosselló...

Les Jornades han de ser un punt de trobada, exposició i descoberta del vi de muntanya. Oferiran la possibilitat d’establir contacte directe entre els professionals i els cellers participants. Per això, s’ha convidat a una 50a de professionals del país, Espanya i França: sommeliers, crítics de vins, premsa especialitzada, generalista, blocaires especialitzats i compradors.

Segons la consellera de Turisme, Meritxell Teruel, “iniciatives com aquesta donen valor afegit a la parròquia promocionant un producte autòcton, el vi, i permetre complir un dels principals objectius del comú: donar vida a Sant Julià de Lòria”.

Les Jornades es desenvoluparan principalment al Centre cultural i de congressos lauredià. El matí del dia 28 es dedicarà a tasts de vins dels cellers participants. A la tarda, es desenvoluparà la part més tècnica amb una conferència magistral i una taula rodona i el dia es clourà amb un sopar de gala. El dia 29, els assistents visitaran alguns dels cellers del país.  

L’objectiu d’aquest esdeveniment és donar visibilitat als vins d’alta muntanya que es produeixen al nostre país i situar Andorra en una posició de lideratge en aquest món. En aquest sentit, Enric Torres, director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme ha subratllat la “importància de reforçar la imatge dels vins de muntanya i de treballar per destacar la seva singularitat: una producció heroica dels cellers per tirar endavant les seves produccions”.

En un àmbit més comercial, la idea és establir contactes entre productors i prescriptors internacionals, així com obrir nous mercats.

Les Jornades han der ser una plataforma de promoció dels nostres cellers. De fet, s’hi presentarà el 5è celler del país situat a Ordino, la Finca de l’Any de la Part.