Notícies


25 anys de la Temporada de teatre conjunta Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria

Després de 25 anys de feina conjunta i 364 espectacles, 190 a Andorra la Vella i 174 a Sant Julià de Lòria, avui s’ha presentat públicament la 50a Temporada de teatre. La roda de premsa l’han protagonitzat el cònsol menor de la capital, el conseller de Cultura lauredià i els caps de Cultura de les dues parròquies.

La proposta de la 50a Temporada, que anirà de febrer a maig, s’iniciarà el dijous 16 de febrer a Sant Julià de Lòria amb “Avui no sopem”, amb Jordi Banacolocha, Maife Gil, David Bagés, Susanna Garachana i Mercè Martínez.  És una comèdia familiar que ens mostra, de forma agredolça, les tensions existents en el si d’una família.

Al mes de març, l’Auditori Claror acollirà  Una altra pel·lícula”, una versió de la comèdia Speed the Plow”  dirigida per Julio Manrique que conté una dura crítica a la indústria cinematogràfica.

L’endemà, divendres 10 de març, Andorra la Vella ofererirà el primer espectacle de la Temporada al Centre de Congressos: “Faemino y Cansado”, les icones del teatre de l’absurd, que tornen a la nostra programació després de l’èxit de l’anterior actuació, ja fa vuit anys.

Guillem Albà presentarà al Teatre Comunal d’Andorra la Vella “Trau” el 6 d’abril: el seu espectacle més multidisciplinari en un exercici d’humor poètic visual molt suggeridor.

El 27 d’abril, Sant Julià de Lòria presentarà l’aposta més arriscada de la programació. Una proposta on el públic és el protagonista. Escape Show és un espectacle on els participants disposen d’un temps limitat per a portar a terme la seva missió. A cada segon hauran de posar a prova la seva intel·ligència, habilitat, observació, treball en equip, organització i resistència a l’estrès entre els altres, resolent enigmes, endevinalles i codis. Es tracta del primer espectacle d’”escape room” a nivell mundial, un espectacle 100% interactiu amb el públic i entre el públic.

La Virgueria proposarà al Teatre Comunal d’Andorra la Vella el 4 de maig “Snorkel”, un text actual, social, eclèctic i amb una original posada en escena. La participació de l’actor andorrà Isak Férriz, incrementa l’atractiu d’aquesta innovadora companyia catalana.

L’aposta pel Teatre nacional recau en aquesta ocasió en la companyia encampadana Lapsus teatre, que presentarà al Teatre Comunal d’Andorra la Vella el seu darrer espectacle, “Sopar amb batalla”, una comèdia negra del reconegut autor Jordi Casanovas. Serà el dissabte 13 de maig.

La temporada es clourà a Sant Julià de Lòria el 25 de maig amb un drama, “Infàmia”, un joc de miralls, d’esferes, de punts de vista. Una obra escrita i dirigida per Pere Riera, autor de l’aclamada ‘Barcelona’ i interpretada per Emma Vilarasau, Jordi Boixaderas, Anna Moliner i Francesc Ferrer.

En commemoració del 50è aniversari, s’han programat diferents actes. El tret de sortida el donarà l’exposició de les Temporades de teatre 1992-2017: “50 Temporades de teatre, una mirada retrospectiva”, al Centre cultural i de congressos lauredià del 15 de febrer al 9 de març. La inauguració, el 22 de febrer, anirà a càrrec d’un mestre de cerimònies molt lligat a la Temporada laurediana, l’actor Joan Pera.

El 12 d’abril, al Teatre Comunal es projectarà la pel·lícula, “In the black midwinter”, una comèdia sobre el món del teatre dirigida per Kenneth Branagh. Es fa amb la col·laboració del Cineclub de les Valls.

El darrer acte serà un col·loqui sobre l’estat de salut actual de les arts escèniques a Andorra, “El teatre a Andorra, passat, present i futur” amb la participació de destacades persones d’Andorra vinculades al teatre. Serà el 17 de maig al Centre cultural La Llacuna.

Una altra de les novetats de la 50a Temporada de Teatre són les promocions. En aquest sentit, se seguirà apostant per la iniciativa MOS&TEATRE per aprofitar l'assistència de públic als espectacles per fer promoció dels establiments restauradors de la parròquia. Donarà la possibilitat al públic que assisteix a les representacions de fer un mos ràpid, abans o després de l'obra. A diferència de la Temporada anterior, la compra del paquet que inclou entrada i sopar es pot fer a través d’internet i costa 24,50€. A més s’ha ampliat i també es pot triar l’opció d’afegir-hi l’aparcament a la plaça de la Germandat. En la mateixa línia, s’han creat 20.000 tovalles de paper per promocionar la Temporada conjunta. Es repartiran als bars i restaurants de Sant Julià de Lòria i als del centre històric d’Andorra la Vella.

Amb l’objectiu d’acostar els espectacles al públic més jove, també s’ha establert una fila per a estudiants bloquejant una 60a d’entrades a 8€.

A més, per primer cop s’ha creat la targeta de l’espectador. Segellant un mínim de 4 espectacles, es podrà gaudir d’una targeta gratuïta per a la 51a Temporada de teatre.

Les localitats i abonaments es posen a la venda avui als punts habituals: www.morabanc.ad/entrades, Centre cultural i de congressos lauredià, tel. 744044, Àrea de Cultura – Centre Cultural La Llacuna, tel. 730 037 i taquilles dels teatres des d'una hora abans de l’inici de l’espectacle. Consulta la programació de la Temporada de teatre aquí: http://www.santjulia.ad/media/campanyes/20170130_1246_5473.pdf