Notícies


Ampli ventall d’activitats per celebrar Sant Jordi

El mes d’abril està estretament lligat a la cultura i la literatura amb la celebració de la festivitat de Sant Jordi. Com cada any, el Comú ha organitzat diferents activitats per commemorar-la i que han presentat en roda de premsa els consellers de Cultura i Turisme.

El dia de Sant Jordi, es farà la tradicional fira a la plaça Laurèdia. Comptarà amb 11 parades de productes típics de la diada, principalment roses i llibres. També hi participaran, com és habitual, escoles de la parròquia i associacions. Un any més, comprar a la fira de Sant Jordi tindrà premi. S’obsequiarà a tothom que faci compres superiors a 10€ amb una tapa i una beguda. Es podran consumir durant la Ruta de la Tapa que tindrà lloc del 3 al 6 de maig. Segons ha destacat la consellera de Turisme, “amb aquesta promoció a la Fira de Sant Jordi, a banda de vincular gastronomia i cultura, donem visibilitat i vida al sector de la restauració lauredià”.

La fira estarà oberta de les 9h a les 20h i, entre les 11h i les 13h, diferents autors signaran els seus llibres: Josep Dallerès amb “Vuitanta-dos dies d’octubre”, Ludmila Lacueva amb “Mort sota zero”, Robert Pastor amb diferents títols, Alfred Llahí amb diferents títols, Martín Blanco “El rumor de los insectos por la noche”, Carles Flinch i Marta Pons amb “Fogons de salut”, Al·legra i Zoe amb “6 peixos en un test” i Núria Gras amb “Paradís d’ombres”.

Paral·lelament, s’han organitzat diferents activitats complementàries per als més petits entorn de la fira, de les 17.30h a les 19h. Tothom que vulgui participar al concurs de punts de llibre de la biblioteca els podrà dibuixar, La Minúscula presentarà un contacontes i també es farà un taller de creació.

Més enllà de la diada, s’han programat diferents propostes més. Començaran el 16 d’abril amb un cafè teatre a càrrec de la narradora i actriu Assumpta Mercader. Oferirà un espectacle de petit format, “La dona que somiava amb mariatxis”. L’acompanyarà a la guitarra elèctrica, Pau Romero. Serà a les 20h al vestíbul del Centre cultural i de congressos lauredià i els assistents podran prendre una tapa i una beguda per 3€. Es tracta d’una activitat adreçada al públic adult i, tal com ha destacat el conseller de Cultura, “serà una prova pilot per fer, de cara al setembre, un cicle de contes per a adults que complementaria els contacontes que estem fent per a infants i que tenen molt èxit: Nascuts per llegir, contacontes en francès, en anglès, les Bibliovacances... Recuperarem una iniciativa que va funcionar bastant bé, un cicle acústic”.

Dilluns 17 d’abril, la Biblioteca Comunal Universitària acollirà el taller del llibre, “Estilo Mumasa – movimientos acompañados con auto masaje” escrit per Mudra Griebel. És una activitat gratuïta per conèixer i experimentar alguns moviments amb l’autora. Per això, cal portar roba còmoda. Tindrà lloc a la sala Veneciana del Centre cultural i de congressos lauredià. Com que les places són limitades, cal fer reserva prèvia trucant al 744 044.

El 21 d’abril, l’associació Al-Andalus ha programat la Festa de la Primavera. Una vetllada  d’activitats, de les 8 a les 2 de la matinada, que tindrà lloc al vestíbul del Centre cultural i de congressos lauredià i que comptarà amb música en directe a càrrec de Francisco Amat, balls i menjar típic andalús.

El 25 d’abril tindrà lloc la 2a edició de les jornades literàries en col·laboració amb l’ambaixada espanyola. Girarà entorn de la celebració del 25è aniversari de les relacions institucionals entre Andorra i Espanya.