Notícies


Comença la campanya de sensibilització, “Ell no pot recollir-la, tu sí!”

Conscient de la problemàtica generada en diferents punts de la parròquia amb la brutícia generada pels gossos, el Comú posa en marxa diferents accions destinades a sensibilitzar als propietaris.

D’una banda, i en el marc de la darrera Sessió del Consell de Comú, es va aprovar la modificació de l’Ordinació d’inspecció i control de la tinença d’animals de companyia. Implica canvis en les obligacions dels propietaris que han de portar els seus gossos preferentment als pipicans, diluir l’orina amb aigua i retirar les matèries fecals netejant la via pública o el mobiliari. També estan obligats a portar una ampolla d’aigua i bosses i s’augmenta l’import de les sancions que passen a 150€ i, en cas de reincidència, a 300€. En la mateixa línia, es creen 3 nous pipicans situats a l’aparcament del Trillà, als Horts del Riu i a la zona de la Borda del Jaile. Aquest darrer entrarà en funcionament ben aviat.

D’altra banda, avui es posa en marxa una campanya de sensibilització contra els excrements i orins de gos a la via pública. Amb el lema, “Ell no pot recollir-la, tu sí!”,  es vol conscienciar als propietaris i informar-los dels canvis normatius. A més, tothom que tingui censat un gos al Registre d’Animals de Companyia i resideixi a la parròquia serà obsequiat amb una motxilla, un dispensador de bosses i una ampolla d’aigua plegable. Es repartiran 4.000 díptics a totes les llars de Sant Julià de Lòria.