Notícies


Comença la instal·lació de la senyalització interpretativa a la Vall del Madriu-Perafita-Claror

Aquesta setmana ha començat la instal·lació de la senyalització interpretativa a la Vall. Es tracta de 13 panells, ubicats en llocs estratègics del territori protegit, que ajudaran al visitant a entendre el valor de la Vall i a llegir-ne el paisatge. Per l’elaboració d’aquesta senyalització s’ha gaudit d’una subvenció de Govern amb qui s’ha consensuat el disseny dels panells, que guarden una estètica i uns materials que s’integren amb l’entorn però, al mateix temps són originals i fets amb materials resistents. La il·lustració de dues de les senyals ha anat a càrrec d’alumnes de 2nde del Lycée Compte de Foix.

Paral·lelament, aviat començarà la instal·lació de la nova senyalització informativa als aparcaments i accessos principals a la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Es pretén així millorar les entrades i la informació que es dona als visitants. En la mateixa línia, s’han incorporat doseventuals d’estiu a la plantilla del cos d’ecoguardes de la Vall. D’aquesta manera, s’han pogut ampliar rutes i horaris durant els mesos de més freqüentació.

D’altra banda, ja han començat les activitats d’estiu a la Vall. Dirigides a tot tipus de públic, pretenen apropar la vall a tot tipus de persones, amb edats i interessos diferents. La propera programada és el taller de fotografia nocturna, organitzat conjuntament amb el Centre Andorra Sostenible, que tindrà lloc aquest divendres dia 13 de juliol a Engolasters.

Pel que fa a les noves sortides temàtiques, dissabte 28 de juliol se’n farà una, “La siderúrgia a la Vall del Madriu-Perafita-Claror”.

Durant tot l’estiu, el Portal de la Vall acollirà una exposició d’estris i fotografies que il·lustren els antics oficis de muntanya. L’entrada és gratuïta i els horaris són els mateixos que els del Comú d’Andorra la Vella.