Notícies


Comença la temporada d’estiu a la Vall del Madriu-Perafita-Claror

Com a novetats, aquest any es faran tres sortides temàtiques amb un cost únic de 5€ (gratuït pels infants), a banda de la sortida gratuïta que, com cada any, es farà el dia 1 de juliol per commemorar la inscripció de la vall a la llista del Patrimoni Mundial: www.madriu-perafita-claror.ad

Les activitats començaran el proper dimecres 16 de maig, amb la xerrada “Les velles paraules del Madriu” que es realitzarà a les 18 h al Portal de la Vall. Es tracta d'entrevistes que es van realitzar en el moment de la candidatura a la llista del Patrimoni de la Humanitat, a diverses persones que havien treballat i viscut d'una manera o altra a la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Posarem aquestes paraules en veu de persones voluntàries, que llegiran els textos transcrits i compartiran protagonisme amb les imatges del vídeo que van realitzar Jaume Riba i Àlex Tena pel 10è aniversari de la inscripció. És un activitat organitzada per celebrar el dia International dels museus que tindrà lloc dos dies després.

Paral·lelament, i durant tot l’estiu, al Portal de la Vall hi haurà una petita exposició d’estris i fotografies que il·lustren els antics oficis de muntanya. Aquesta exposició s’ha realitzat gràcies a la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural de Govern i de l’Arxiu Nacional d’Andorra. L’entrada es gratuïta, i els horaris són els mateixos que els del Comú d’Andorra la Vella.

Aquest estiu es contractarà dos eventuals d’estiu per recolzar el cos d’ecoguardes de la Vall. D’aquesta manera, es podran ampliar rutes i horaris durant els mesos de més freqüentació.