Notícies


El Comú comença a aplicar l’Ordinació reguladora de l’accés motoritzat i/o rodat al medi natural

S’ha instal·lat una 12a de panells informatius en diferents zones boscoses de la parròquia per conscienciar sobre la importància de preservar el patrimoni natural i per informar de les noves mesures que es deriven de l’Ordinació. És el cas dels entorns de Sant Cristòfol, a la carretera de la Rabassa, on és més que evident l’empremta de la mala pràctica de motocicletes en els camins. Per això, el cònsol major s’ha desplaçat fins la zona amb mitjans de comunicació que ho han pogut apreciar. Tal com ha assenyalat Josep Majoral, "la voluntat és de controlar i regular l'accés motoritzat en pro del medi i de la parròquia en general". 

L’Ordinació reguladora de l’accés motoritzat i/o rodat al medi natural permet la lliure circulació d’un màxim de 4 vehicles motoritzats o rodats pels camins d’amplades superiors als 2,5 metres. En canvi, als inferiors a 2,5 metres, només hi podran circular les motos de trial i bicicletes en un grup sempre inferior a 4. Per la seva banda, els veïns que vulguin accedir a una propietat privada poden circular, únicament pels camins que donin accés a la propietat, amb qualsevol vehicle. La velocitat sempre ha de ser inferior a 20 km/h.

La normativa també estableix limitacions temporals en els sectors de Camp de Claror, Camp Ramonet, Port Negre i Coll de Finestres. Els vehicles de més de dues rodes només hi podran circular des del segon diumenge de maig i fins el primer diumenge de desembre. Més enllà d’aquestes dates, només hi podran accedir els vehicles amb xenilla.

El control de la circulació el faran els agents de medi ambient del departament de Boscos amb la col·laboració dels agents de circulació, així com agents de Policia i del Cos de Banders. En aquest sentit, el cònsol major ha anunciat que, en la propera sessió de Comú, es farà jurar alguns dels integrants del departament de Boscos per donar-los més eines a l’hora de sancionar. Les multes van dels 50€ als 3.000€.