Notícies


El Comú torna a impulsar la plataforma juvenil “Laurèdia Jove” centrada en la figura de l’educadora de carrer

Des del mes de juliol, Sant Julià de Lòria compta amb una educadora de carrer que treballa per donar resposta a les necessitats dels joves de la parròquia. Una figura, segons la consellera de Social, Francesca Barbero, molt necessària i esperada ja que era un projecte que venia de l’inici del mandat.

Al llarg de l’estiu, la Júlia Baron ha fet un treball de camp detectant els indrets on es concentren els joves i entrevistant-se amb els professionals que treballen amb el jovent i amb els mateixos joves per detectar les seves preocupacions i els seus interessos. Tal com ha assenyalat davant dels mitjans de comunicació, la comunicació amb els joves ha de ser directa i accessible. Per això, són vitals les xarxes socials com Instagram o WhatsApp. Tot i que en un primer moment es va centrar en els joves de 18 a 30 anys ara treballa més amb adolescents d’entre 12 i 17 anys i ja ha format un grup d’una 15a de nois i noies amb els quals ja ha fet diferents activitats com sortides a Naturlandia o un taller intergeneracional de reciclatge.  

Per donar a conèixer la tasca de l’educadora de carrer, s’ha tornat a impulsar l'espai per als joves, Laurèdia Jove. Segons Barbero, la idea és que els joves tinguin un lloc de referència on es trobin a gust, on es doni resposta a les seves demandes, inquietuds i on puguin expressar i fer les activitats que els agraden. Estarà ubicat a l’àrea d’Infància i Joventut, a la plaça Major, i perquè els joves s’hi familiaritzin s’han organitzat diferents activitats gratuïtes del 22 al 31 d’octubre. Lídia Rebés, tècnica de Joventut, ha explicat que sota el lema, Passa una setmana de por, s’han programat propostes molt diverses: tallers de rap, de maquillatge, de màscares terrorífiques i un recorregut amb Zombies pel Museu del Tabac.

Les inscripcions ja es poden fer, a partir d’avui, a l’àrea d’Infància i Joventut o per telèfon al 388833.