Notícies


El Laboratori de les Arts representarà un musical basat en temes musicals del llegendari grup Queen

L’esperit del desaparegut Freddie Mercury planarà la propera primavera per l’auditori Claror amb el musical We Will Rock You que és el nou projecte del Laboratori de les Arts després d’haver representat amb anterioritat Jesucrist SuperStar i Grease. Un cop més, el teatre la dansa i la música s’apleguen per continuar amb l’esperit del programa que passa per oferir als joves i adults aquest format interdisciplinar que aquest cop culminarà en una representació basada en cançons del grup britànic Queen. L’èxit de la iniciativa ho prova el salt qualitatiu que va haver entre la primera edició i la segona en què es va passar de 13 a 31 participants. I fins i tot en el cas de Grease, el conseller de Cultura, Josep Roig ha recordat que “es va haver de repetir perquè en la única sessió prevista es va omplir de gom a gom l’auditori”.

Les escoles Líquid Dansa, L’Animal Escola de Teatre i Espai Música Moderna tornaran a formar els participants que ja partir d’avui dilluns tres de desembre poden formalitzar la inscripció en qualsevol d’aquests tres centres així com al Centre cultural amb un preu de 150 euros més IGI. L’edat per apuntar-se és a partir dels 14 anys i les classes tindran lloc tots els dissabtes des del 12 de gener fins el 6 d’abril de les 10 a les 13.30 hores als locals de La Trapa. Estan previstes dues representacions que seran el dissabte 6 d’abril a les 18 hores i l’endemà a les 12, totes dues amb músics en directe. Per poder treballar de forma óptima, els organitzadors s’han marcat un màxim de 35 inscrits i han animat als adults a formar-hi part.

Una de les novetats respecte les edicions anteriors és que faran 12 hores més de formació per completar un total de 42. I no només per aprofundir en la temàtica que s’impartirà, sinó per donar més temps al projecte. En la vessant teatral, Irina Robles ha explicat que “en un any Queen en què s’ha estrenat la pel•lícula Bohemian Rapsody, hem vist que al jovent els agrada el grup i té ganes de saber més i ens va semblar que era una bona idea apostar per un so molt clàssic però per al qual també estan preparades noves generacions”. El musical We Will Rock You, que es va estrenar al 2002 a Londres i va fer gira per tot el món, se situa en una era futurista fictícia on la creació artística està prohibida i és a partir d’un grup de rebels que desafiaran aquesta repressió que es farà possible que el rock torni a sonar. 
En la vessant musical, el professor Oriol Vilella ha assenyalat que “les estructures de les cançons de Queen són molt complicades” i per això “serà un repte molt interessant”.

El musical original consta de 25 cançons, però aquí s’ha apostat per una reducció i es quedarà en nou o deu. Vilella no ha precisat quins temes es triaran, tot i que ha deixat clar que seran els més emblemàtics i el que dona títol a l’espectacle serà lògicament un d’ells. A nivell teatral, els alumnes treballaran de forma molt dura perquè, en opinió de Mònica Vega, “és una barreja de quelcom molt líric amb tota la força del rock’n roll el que farà que les coreografies siguin físicament molt potents”. Al web www.santjulia.ad es pot trobar tota la informació.