Notícies


El “Purito” ja té una escultura en el seu honor al cim del coll de la Gallina

“El Comú de Sant Julià de Lòria a Joaquim “Purito” Rodríguez per la seva implicació amb l’esport i el país”. Aquesta és la llegenda que resa a la placa que hi ha al peu de l’escultura que l’artista Philippe Lavaill ha fet en honor del ciclista català al coll de la Gallina.

En un dia propi de tardor per no dir d’hivern, aquest dissabte el cònsol menor, Manel Torrentallé ha estat l’encarregat d’inaugurar la creació en presència de l’homenatjat i de prop d’un centenar de persones entre les quals cal destacar amb nom propi el cinc vegades campió del Tour de França, Miguel Indurain. Torrentallé ha elogiat la figura de Rodríguez com a esportista d’elit i també com a persona. La seva figura, ha dit, “representa molt per a Sant Julià de Lòria i Andorra”.

De la seva banda, el ciclista català resident a Andorra ha donat les gràcies molt sincerament pel suport que està rebent des que va decidir instal·lar-se a Andorra. L’artista Philippe Lavaill ha destacat que el que ha volgut plasmar en l’escultura és “l’esforç personal però també el col·lectiu”. Tot ha transcorregut sota una intensa boira i fins i tot amb pluja, però res ha pogut restar emoció a un moment molt emotiu. A més, els presents no paraven de parlar de les expectatives posades en la cursa La Purito que es disputa aquest diumenge amb tres recorreguts i amb més de 1.000 inscrits.

Entre ells, el propi Indurain que dialogava amb el bicampió del ral·li Dakar, Nani Roma que també prendrà part en la cursa de demà per a la qual s’espera que el temps doni una treva i surti el sol.