Notícies


Els Pastorets compleixen 25 anys

Ja s’ha posat en marxa la maquinària d’Els Pastorets. I, aquest any, l’espectacle per excel·lència de Sant Julià de Lòria està d’aniversari. Compleix un quart de segle. Per això, aquesta edició que encapçalaran Juanma Casero a la direcció i Irina Robles a l’ajudantia de direcció, arriba carregada de noves propostes.

Tal com ha assenyalat la cap de Cultura, Elisenda Palomares, en la roda de premsa de presentació de l’obra, “un dels reptes d’aquesta 25a edició és contactar amb les persones que han fet possible l’espectacle des dels seus inicis l’any 94. Volem que tothom que hi ha passat tingui la oportunitat de tornar a involucrar-s’hi i també captar gent nova”. Per això, es farà una primera trobada amb tots els interessats els propers 18 i 19 de setembre de les 18h a les 22h, a l’auditori Rocafort.

La celebració del 25 aniversari de l’espectacle serà un dels fils conductors d’aquesta edició. Segons ha explicat el director, “partirem de com han estat aquesta 25 anys a Sant Julià de Lòria. Com Folch i Torres imagina Els Pastorets i com Sant Julià de Lòria ha fet aquestes escenes, ha fet Els Pastorets”.

Irina Robles, per la seva banda, ha volgut destacar que “la idea és poder aportar pinzellades que formen la memòria col·lectiva dels espectadors d’aquests 25 anys d’història”. També ha fet una crida a tothom que vulgui formar-ne part “necessitem perfils molts diferents, gent gran, nens, persones que estiguin al darrere l’escenari, als camerinos... un equip tècnic i artístic important”.

Al llarg del darrer quart de segle, Els Pastorets de Sant Julià de Lòria han comptat amb 16 equips directius diferents, al voltant de 800 persones entre tècnics i col·laboradors i uns 32.000 espectadors.