Notícies


Els Pastorets més industrials

105 actors amateurs pujaran dalt de l’escenari el proper 26 de desembre per l’estrena dels Pastorets 2019. La 26a edició de l’obra per excel·lència del teatre lauredià.

Dirigida pel tàndem format per Irina Robles i Juanma Casero, és l’edició que més aspirants ha aplegat durant els càstings. En aquest sentit, durant la presentació davant els mitjans de comunicació, el conseller de Cultura, Josep Lluís Donsión, ha destacat que “això demostra que Els Pastorets estan més vius que mai, que els lauredians i gent de totes les parròquies volen formar part d’aquesta gran família. Com a lauredians, i com a Comú, n’hem d’estar molt orgullosos”.

La principal novetat d’aquesta 27a edició és la posada en escena. Segons Juanma Casero, “les dues edicions anteriors els Pastorets van ser més tradicionals, de conte clàssic. La història continua sent la mateixa però hem optat per una proposta on ens venia de gust remoure consciències, plasmar les preocupacions per aquest impuls industrial i manca de respecte per al medi ambient”.

Per això, s’ha posat en marxa “l’EcoMovimentPastoril” que consisteix en reduir l’ús de plàstics i promoure un consum responsable. Per exemple, s’han posat fonts d’aigua perquè els actors no facin servir ampolles de plàstic, es reutilitzarà el vestuari d’edicions anteriors canviant-ne alguns elements i també s’ha demanat als actors que portin roba de casa seva que es transformarà.

Una altra de les novetats és la música en directe. Per això, s’ha demanat la implicació de la batucada de la parròquia, “Toca-te’ls”. A més, el Cel i l’Infern tindran el seu propi cor.

Les representacions dels Pastorets 2019 seran els dies 26 i 28 de desembre i 4 i 6 de gener.