Notícies


Festa Major 2018

Ja està tot a punt per a la celebració de la Festa major 2018. Del 27 al 31 de juliol la parròquia acollirà un ampli ventall d’activitats i propostes culturals per a petits i grans.

Tal com ha destacat el conseller de Cultura en el marc de la presentació davant la premsa, entre les novetats d’aquest any destaca la Fira Vintage que s’ubicarà al carrer Doctor Palau i a la plaça Sant Roc i que “donarà un nou impuls a la zona”. Estarà ambientada en els anys 20 a 50 i comptarà amb il·luminació retro, un mercat d’artesania d’avantguarda, animacions de carrer i actuacions. Hi podrem trobar el mim Honest, el mag Marc Ferrer, el caricaturista Bie i el fotomaton ‘The Old Young Photographer’ amb més d’una exhibició, taller i master class amb el grup, “We Swing Pirineu” i d’una exposició de motocicletes Harley-Davidson. Apostant novament pels artistes del país,  actuaran a la fira els “Old School”.

En l’àmbit musical, divendres 27 es començarà amb una nit de show. “La nueva Alaska” oferirà, tal com ha destacat la cap de Cultura, “un espectacle trepidant amb bona música, vestuaris sorprenents i coreografies. Una proposta innovadora de llum color i espectacle per obrir la Festa Major”.

Per 5è any consecutiu s’aposta per dedicar la nit del diumenge al públic més adult i a la música dels anys 60 als 90. L’orquestra “Guateque” deixarà pas al concert del mític, Gerogie Dann i les seves cançons: ‘El Castchok’, ‘El Bimbó’, ‘Macumba’, ‘Carnaval, Carnaval’, ‘Africano’, ‘El chiringuito’, ‘La Barbacoa’, ‘El Koumbo’, ‘La Paloma Blanca’, ‘El Dinosaurio’ o ‘El negro no puede’.

Amb l’objectiu que hi hagi festa per a tothom, la nit del dilluns se centrarà en els anys 50 i 60 i transcorrerà en dos espais diferents. A la plaça Sant Roc actuarà el grup andorrà “The swing girls” i a la plaça de la Germandat els més joves podran vibrar amb 3 concerts: “Roba Estesa”, “Buhos” i “Itaca Band”.

Com sempre, el plat fort de la Festa Major arribarà el darrer dia. Dimarts a la nit pujarà sobre l’escenari de la plaça de la Germandat “Macaco”, un dels referents de la música actual i una de les formacions amb el directe més espectacular. S’espera igualar la xifra de 8500 persones de l’any passat. Clourà la festa el grup de versions “The show time”.

Com és habitual, les activitats familiars tenen un paper rellevant en la festa major. En aquest sentit, aquesta edició s’ha volgut potenciar el tobogan d’aigua urbà que es va estrenar l’any passat i que va tenir molt èxit. “Es tracta d’una manera més d’acostar Naturlandia al poble, a la Cota 900”, tal com ha apuntat Josep Roig.

El dilluns de la Festa Major es dedicarà a les activitats tradicionals i populars com La Passa, el Ball Cerdà o La Marratxa, entre d’altres.

En definitiva, 5 dies d’actes i activitats que compten amb la participació de les entitats de la parròquia com l’Esbart Laurèdia, la Colla Gegantera que celebra 35 anys i sortirà amb 8 colles a la cercavila, la Batucada Toca-te’ls i l’Agrupament Escolta i Guia Lauredià que s’encarregarà de la Ràdio Festa Major.