Notícies


II Jornada Literària

Amb motiu del 25è aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre Espanya i Andorra, el 3 de juny del 1993, el Comú i l'ambaixada d'Espanya organitzen la II Jornada literària. Una iniciativa que tindrà lloc el proper 25 d’abril, de les 10h a les 20.30h, al Centre cultural i de congressos lauredià.

Tal com ha destacat el conseller de Cultura, Josep Roig, “es dedicarà a la reflexió, coneixement i vivència d’aquesta relació literària, amb un programa amb 3 elements: conferències, taules rodones i un espectacle teatral”. Per la seva banda, l’ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, ha subratllat que “es pretén posar en valor el que tenim en comú però també plantejar relacions que fins ara no s’havien plantejat”.

La inauguració, que anirà a càrrec del consol major i de l’ambaixador,  donarà el tret de sortida a les 10h a una jornada centrada en la literatura. Les conferències d’Àlex Broch, Joan Burgués Marticella i Antoni Morell oferiran una perspectiva en el marc de la Història de la Literatura en català, dels premis i activitats del Cercle de les Arts i les Lletres d’Andorra, i de la trajectòria vital i literària d’Antoni Morell.

També es faran taules rodones, en les que participaran respectivament narradors i poetes de referència. En la de narrativa, intervindran: Joan Peruga, Albert Villaró, Robert  Pastor, Inñaki Rubio i David Gàlvez. I en la de poesia: Josep Dallerès, Manel Gibert, Teresa Colom i Esther Fenoll.

Després de la cloenda, a la que participarà el cap de Govern, els assistents podran gaudir de l’espectacle teatral, “Espanya-Andorra, notes de viatge”. Dirigit i interpretat per Joan Ollé i Esther Nadal amb música d’Òscar Machancoses i Jonaina Salvador, ha estat creat especialment per a l’ocasió. Oferirà un viatge històric i vivencial per l’Andorra literària i s’hi inclouran textos de Jaume Roig, Verdaguer, Pla, Martí i Pol, entre altres. Les 10 primeres persones que s’inscriguin per veure l’espectacle optaran a una promoció de 2X1 en entrades per a l’obra del proper 17 de maig, “Les noies de Mossbank Road”. Per formalitzar la inscripció, hauran de trucar al Centre cultural i de congressos lauredià, al 744044, a partir del dilluns 23 d’abril a les 10h.