Notícies


L’exposició Petit Format s’inaugura i es podrà visitar fins el proper 8 d’abril

El vestíbul del Centre cultural acull des d’aquest dijous 8 de març l’exposició Petit Format que neix com una iniciativa de l’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria per crear un vincle vertebrant entre totes les escoles d’art d’Andorra. Es tracta d’una mostra conjunta de totes les escoles del Principat que pretén visibilitzar i apropar el treball docent i artístic de les escoles d’art, així com facilitar la venda d’obres dels artistes novells. En aquest sentit, l’exposició acull al voltant de 90 obres d’alumnes de les escoles de Sant Julià de Lòria, Ordino, Andorra la Vella i La Massana.

La tria dels treballs en petit format es deu al fet que es considera que fa més accessible el món de l’art, ja que les dimensions, el transport, la realització i el preu de venda entre d’altres factors suposen avantatges tant per a l’artista com per al comprador. El conseller encarregat d’obrir la mostra, Joan Gómez Martínez ha volgut, en el dia internacional de la dona, dedicar unes paraules envers elles tot destacant que “el 75% dels treballs exposats en aquesta exposició estan fets justament per dones”.

En paral•lel, en el marc d’aquesta mostra també se celebrarà una taula rodona que abordarà el paper del petit format en l’art actual des de distintes perspectives. El debat conduït per Carme Tintoré, reunirà a diferents personalitats representants de la cultura i de les arts d’Andorra com Sergi Mas, Meri Blanco, l’artista Martín Blanco, seleccionat per a la biennal de Venècia i el director artístic del Museu Carmen Thyssen, Guille Cervera.
La trobada tindrà lloc el dimarts 13 de març a les 20 hores a la Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria ubicada al mateix Centre cultural on està l’exposició que es pot visitar fins el proper 8 d’abril.