Notícies


La 52a Temporada de teatre conjunta entre Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria fa una aposta per l’humor

El comuns d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria han dissenyat una Temporada de Teatre de primer nivell del repertori català i que té l’humor com a protagonista. Sis són les propostes que ofereix el cartell entre el 22 de febrer i el 17 maig i que es representaran de manera alterna al Teatre Comunal d’Andorra la Vella i a l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria. Avui s'han presentat en una roda de premsa encapçalada pels cònsols menors dels dos comuns, Marc Pons i Julià Call i a la qual també han pres part els caps de Cultura, Elisenda Palomares i Jan Cartes.  

La proposta s’estrena amb Ossos, el 22 de febrer a Sant Julià de Lòria. Es tracta d’un viatge a través de l’humor, de l’absurd, l’amistat, la memòria i la bellesa. L’objectiu dels personatges, encarnats per Fermí Fernàndez i Toni Albà, és quedar-se amb els ossos del gran Miguel de Cervantes Saavedra.

La segona obra, MacGuffin que es representarà el 15 de març a Andorra la Vella, du el segell del televisiu Carlos Latre a la direcció i explota l’humor blanc per narrar una història amb el cinema d’Alfred Hitchcock com a teló de fons.

Mala broma, del 22 de març a l’Auditori Claror, és la tercera proposta: una comèdia negra escrita per Jordi Casanovas i dirigida per Marc Angelet, on l’intriga, l’humor i la mala llet porten al límit als seus personatges. Anna Sahun, Ernest Villegas i Óscar Muñoz són els protagonistes d’una història que té molts números de convertir-se en un nou clàssic.

Per a l’11 d’abril, Andorra la Vella ha programat, Adossats, de Ramon Madaula i amb un repartiment de luxe. D’humor àcid, va ser la perla teatral de la darrera temporada Barcelonina al Teatre Romea.

El 18 d’abril arribarà Cyrano de Lluís Homar, serà la penúltima proposta laurediana. Recentment guardonat amb el Premi Butaca al millor actor, Omar es posa en la pell de Cyrano acompanyat de Joan Anguera, Aina Sánchez, Albert Prat i Àlex Batllori i de l’equip artístic que ja va triomfar amb Terra Baixa: Pau Miró a la dramatúrgia i direcció, Lluc Castells en l’escenografia i vestuari; i Sílvia Pérez Cruz a la música original.

Andorra la Vella recupera, després de 9 anys de la darrera edició, el Festival internacional de pallasses (FIPA), que se celebrarà entre el 3 i el 5 de maig al Teatre Comunal. Amb un format més reduït que en anteriors temporades, el projecte tornarà a comptar amb la complicitat de la pallassa catalana Pepa Plana i oferirà una programació amb les millors professionals de l’àmbit internacional, sempre sota la mirada de la comicitat en clau femenina.

La 52ª Temporada de Teatre es tancarà a Sant Julià de Lòria amb Les noies de Mossabank road,  el 17 de maig. Una història que parla de l’amistat que sorgeix en un pis d’estudiants. Les tres protagonistes, Clara Segura, Marta Marco i Daniela Feixas, descobriran la seva llibertat i identitat en el pis d’estudiants que comparteixen.

Les entrades, que oscil·len entre els 20 i els 22 euros, i els abonaments es posen avui a la venda. Es poden adquirir per Internet, al lloc web www.morabanc.ad/entrades, així com al Centre Cultural i de Congressos Lauredià i al Centre Cultural La Llacuna. Les taquilles dels teatres estaran obertes des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.

Novament els dos departaments de Cultura ofereixen descomptes i promocions per a la Temporada. A Andorra la Vella els espectacles gaudiran d’un 50% de reducció per als posseïdors del Carnet Jove, la Targeta magna i la Targeta d’or i de plata. A Sant Julià de Lòria es poden adquirir abonaments per quatre funcions al preu de tres (66 euros) i abonaments que inclouen els quatre espectacles, el MOS&TEATRE i l’aparcament (98 euros).