Notícies


La 54a Temporada de teatre aposta per 6 representacions molt variades i el Festival de Pallasses

El teatre Claror acollirà 4 espectacles aquesta temporada. El conseller de Cultura l’ha definit com a “oberta, eclèctica i que toca diversitat de gèneres, de formats i de temàtiques”.

La 54a Temporada de Teatre s’iniciarà aquest mes de gener, amb ALBA (O EL JARDÍ DE LES DELÍCIES), de l’ENA. Un thriller de ciència ficció de Marc Artigau, dirigit per Raimon Molins amb l’ajudantia de direcció de l’andorrà Alfons Casal i protagonitzat pels actors catalans Montse Guallar, Lluís Marco i per l’andorrana Claudia Riera. L’obra està coproduïda per Atrium, l’Escena Nacional d’Andorra, el Teatre Nacional de Catalunya i el Temporada Alta 2018. També es programaran dos espectacles en col·laboració amb les ambaixades espanyola i francesa.

Al febrer, es presentarà l’espectacle en col·laboració amb l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, 24 HORAS EN LA VIDA DE UNA MUJER. Un musical en castellà amb música en directe, basat en la novel·la de Stefan Zweig, protagonitzat per Sílvia Marsó, juntament amb Felipe Ansola i Germán Torres. L’obra ens conduirà fins al Casino de Montecarlo, la Riviera, la Costa Atzur, l’antiga Viena... endinsa a l’espectador en una història sobrecollidora, tòrrida, trepidant, amb uns personatges carregats de força, que es debatran entre el bé i el mal, entre la moral i les més profundes passions...

Al mes de març, es presentarà l’espectacle en col·laboració amb l’Ambaixada de França a Andorra, BAJAZET. L’única tragèdia contemporània que ha escrit Racine i que compta amb la troupe de la Comédie Française.

La temporada acabarà amb KASSANDRA, una obra amb una única actriu, Elisabet Casanovas, que interpreta una heroïna de Troya convertida en una migrant del nostre temps i que parla un anglès molt especial.

Aquesta temporada es dona continuïtat al Mos i Teatre. Tal com ha explicat Josep Roig, “la temporada permet al Comú continuar treballant perquè la nostra programació serveixi per donar força i vida al teixit econòmic de la parròquia i en especial al sector de la restauració amb el Mos i Teatre que ens ha permès que un de cada quatre espectadors gaudeixi d’un sopar en un de la quinzena d’establiments adherits”.

El Comú d’Andorra la Vella, per la seva banda, proposa una temporada de teatre única, amb el pilar central de la companyia Tricicle, que oferirà el seu comiat dels escenaris amb l’espectacle recopilatori, HITS, amb què s’acomiada dels escenaris després de gairebé 40 anys de carrera. Els catalans Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans, que ja havien passat pels escenaris de la capital l’any 1984, duran el seu característic humor al Centre de Congressos d’Andorra la Vella en un muntatge que recull 12 dels seus millors esquetxos d’espectacles anteriors. També hi inclouran una bateria de gags curtíssims i hilarants escollits pel mateix públic, que fins a primers d’abril podrà escollir a través de la web de la companyia (www.tricicle.com) els seus preferits i els que tinguin més vots seran els escollits que es representaran a Andorra.

La companyia andorrana An-danda-rà tancarà el cicle al juny amb l’estrena de GARSES, un text de Jorge Roelas i interpretat per Mercè Canals i Lis i Carol Caubet, sota la direcció d’Irina Robles. Es tracta d’un espectacle en clau de comèdia que parla del llast que de vegades du la relació d’anys d’amistat.

El Teatre Comunal tornarà a ser l’escenari, del 9 a l’11 de maig, del recuperat Festival Internacional de Pallasses, novament amb la implicació de la pallassa Pepa Plana com a directora artística, tal com ha anunciat el cònsol menor i conseller de Cultura de la capital, Marc Pons. “Estem acabant d’enllestir la programació i hem donat carta blanca a la Pepa Plana perquè ens presenti una proposta atractiva i amb un format similar al de l’any passat”, ha assenyalat, alhora que ha recordatque la passada edició va atreure un miler d’espectadors.

Les entrades de la 54a Temporada de Teatre que oscil·len entre els 20 i els 22 euros (a excepció de Hits, a un preu de 25 euros) i es posen avui a la venda. Es poden adquirir per Internet, als llocs web www.andorralavella.ad/entrades i www.santjulia.ad/entrades, o presencialment al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, al Centre Cultural La Llacuna i a l’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella. També a la taquilla des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.