Notícies


La cursa Sportiva Andorra Trail es disputa aquest proper cap de setmana amb importants mesures de seguretat sanitària

Mascaretes a les sortides, arribades i avituallaments. Absència de públic en la línia de meta. Supressió de gots de plàstic i dinars en grup. Sortides amb espais de vint segons entre els participants. Un màxim de 200 inscrits i penalitzacions de temps en cas d’incompliments. Són alguns dels paràmetres de seguretat que la cursa Sportiva Andorra Trail, que es disputa aquest cap de setmana, implementarà a fi que la prova es pugui desenvolupar amb total normalitat i complint els requisits recomanats per Sanitat degut al moment en què ens trobem. La cursa compta amb dues etapes i dos recorreguts força exigents entre les parròquies de Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany

En la presentació als mitjans, la consellera de Social i membre de la comissió d’Esports del Comú, Maria Servat ha comentat que “som conscients del moment que estem vivint, però el Comú de Sant Julià ha volgut donar suport a aquesta segona edició perquè hem constatat que ho podíem fer amb garanties”. Servat també ha assenyalat que en tot moment s’ha treballat de forma conjunta amb el comú escaldenc i l’organització per tal que la prova es pugui celebrar amb normalitat, i amb el màxim respecte per la seguretat que requereix la situació actual. La participació de les dues administracions locals es tradueix en forma de subvencions econòmiques i suport logístic.

De la seva banda, un dels impulsors de la prova, Gerard Riart ha comentat que “amb els anys, serà una prova de referència internacional”. De fet, Riart ha fet esment de la suspensió de moltes proves similars als països del nostre entorn i ha remarcat que “en la situació que ens trobem, hem estat capaços de fer un esdeveniment esportiu més petit garantint totes les mesures sanitàries”.

El proper dissabte 5 de setembre es cobrirà un recorregut de 29 quilòmetres entre Escaldes i Sant Julià de Lòria amb 2.500 metres de desnivell, mentre que el diumenge 6 s’intercanviaran els rols de sortida i arribada amb una etapa de 33 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell. Totes dues es faran per parelles i atorgaran punts ITRA que són molt valuosos quan es vol prendre part en competicions de major envergadura com la que es disputa a la Ultra Trail del Montblanc.

Com que els participants no sortiran tots de cop, caldrà cronometrar els temps per comptar quan es triga en completar el recorregut a partir del moment de la sortida de cada parella. Això comportarà un temps d’espera a l’habitual per saber qui són els guanyadors, ja que no seran necessàriament els primers que hagin creuat la línia de meta.

Entre els participants destaquen els germans Casal, tres equips de la Federació Andorrana de Curses de Muntanya i atletes francesos i espanyols, tot i que aquests casos en menor mesura del què és habitual degut a la situació provocada per la COVID-19.