Notícies


La Purito omple de ciclistes el centre de Sant Julià de Lòria, punt de partida dels tres recorreguts previstos

En dia extraordinari per a la pràctica del ciclisme, el centre de la parròquia s’ha tenyit de taronja gràcies als mallots que els més de 2.800 inscrits a la cinquena edició de La Purito lluïen abans de prendre part en la sortida. El cònsol major, Josep Miquel Vila ha tallat fins a tres vegades la cinta inaugural que significava el preàmbul a cadascun dels tres recorreguts previstos. Amb el comentarista de Televisió Espanyola i vencedor del Tour i la Vuelta en la dècada dels 80, Pedro Delgado com a convidat estrella, l’avinguda Verge de Canòlich presentava un aspecte formidable amb tots els valents que desafiaran un recorregut de màxima duresa amb Beixalís, Els Cortals d’Encamp i el coll de la Gallina com a plats forts. Quasi res.

Igualment, com cada any s’han deixat veure en la línia de sortida esportistes d’elit en actiu o bé retirats com ara Toni Bou, Roberto Merhi o Àngel Vicioso entre d’altres. I com no, no podia faltar Joaquim “Purito” Rodríguez, l’ànima d’aquesta cursa que en només cinc anys ha tingut un creixement impressionant fins esdevenir una de les cites clau en el calendari d’Andorra Turisme. No en va, el gerent de l’organisme nacional, Betim Budzaku va admetre en la roda de premsa de presentació celebrada ara fa unes setmanes que La Purito té un impacte en l’economia andorrana superior al del Cirque du Soleil. Poc més a dir, doncs, sobre una prova que arrossega al nostre país milers de persones durant un cap de setmana.

A més, la Purito 2019 és la més internacional de totes les celebrades amb inscrits de 16 països, principalment europeus, tot i que també vindrà gent dels Estats Units, Colòmbia i l’Uruguai. I també es dona una circumstància excepcional com és el fet que hi hagi participants de totes les Comunitats autònomes d’Espanya i de les 52 províncies que les integren.