Notícies


La Ruta de la Tapa està d’aniversari

Aquest 2018, la Ruta de La Tapa compleix 10 anys i per commemorar-ho s’han incorporat diferents novetats. Tal com ha explicat la consellera de Turisme en la presentació davant dels mitjans de comunicació, s’han canviat les dates, es faran més activitats paral·leles i hi haurà premis més importants, tant per als assistents com per als restauradors.

Tradicionalment, la Ruta anava lligada al Carnaval i, aquest any, per festejar el 10è aniversari s’ha traslladat al maig. Un mes de primavera, amb més bon temps i on tenen més cabuda activitats a l’aire lliure. Segons ha assenyalat Meritxell Teruel, “la Ruta de la Tapa tindrà lloc del dijous 3 de maig al diumenge 6 de maig. L’objectiu és que, durant quatre dies, Sant Julià de Lòria es converteixi en la parròquia de la tapa. La nostra intenció és que la gent de tot el país vingui a menjar, a passar una estona agradable i que conegui l’oferta dels nostres bars i restaurants. D’aquesta manera, també donem més visibilitat al sector de la restauració”.

Aquesta 10a edició comptem amb 16 bars i restaurants participants que prepararan les seves tapes exclusivament pensades per la Ruta de la Tapa. L’oferta serà de tapa + 1 Estrella Damm a 3€.

Per premiar als establiments participants, els premis per als restauradors són molt més quantiosos que anys anteriors: premi a l’originalitat de la tapa de 900€, a la més gustosa de 500€, a la realitzada amb producte de proximitat de 300€ i a la del públic de 300€.

Com és habitual, les persones que facin la Ruta de la Tapa entraran a un sorteig i optaran a molts premis. Van des de menús en restaurants de la parròquia, a vals de compra, tallats de cabell o sessions d’estètica, a dos viatges, un dels quals a Nova York. Justament és una de les novetats més destacades i a la vegada un dels atractius de la Ruta. Es tracta d’un viatge de 6 dies per a dues persones en hotel de 4 estrelles ofert per Viatges Vilanova.

La Ruta de la Tapa s’ha traslladat al maig per poder celebrar els 10 anys amb activitats familiars complementàries al carrer. El primer dia de la Ruta, el dijous 3 maig al vespre, es dedicarà a la màgia. Els mags Mag Felix i Marc Ferrer passaran pels restaurants fent trucs.

Divendres 4, a partir de les 7 de la tarda, s’han programat batucades, teatre i música. Actuaran els lauredians TOCA-TE’LS, els urgellencs BATUKASEU i quatre actors faran accions teatrals pels diferents restaurants. En paral·lel, a les 10 de la nit les places del Molí, Laurèdia i Francesc Cairat acolliran actuacions musicals de grups amb components de la parròquia: bossa nova i folk amb Odara Trio, versions pop, rock, funk i jazz a càrrec de Mademoiselle &II i blues, ragtime i gòspel a càrrec de The Laguards.

Dissabte 5 de maig, hi haurà activitats per als més petits: jocs ambulants i gran ludoteca de jocs tradicionals. També s’aposta per la música de grups de la parròquia amb Odara Trio, The Laguards i Mademoiselle & II, Jump, Néktum i Lizard.

Diumenge 6 de maig, els més petits s’ho podran tornar a passar bé amb la ludoteca de jocs tradicionals i podran fer un taller de galetes divertides. Al migdia, actuarà l’Esbart Laurèdia i, per cloure, les actuacions de la Ruta de la Tapa, es comptarà amb un espectacle de flamenc a càrrec de Francisco Amat, Ramoni García i el grup de ball Alendoi. L’entrada costarà 5 euros i donarà dret a una tapa + una Estrella Damm.

I, per completar les activitats que giren entorn de la Ruta de la Tapa, el mateix cap de setmana, els dies 5 i 6 de maig, tindrà lloc la fira de vehicles d’ocasió, FIVECO, patrocinada per Vallbanc. Serà la 3a edició d’una mostra que, aquest any, aplegarà a una 80a de cotxes al Prat Nou i Prat Gran.