Notícies


La tragèdia “Bajazet” arriba al Claror de la mà de la companyia teatral més antiga del món

El Comú de Sant Julià de Lòria i l’ambaixada de França continuen col•laborant en l’organització d’esdeveniments culturals i aquest matí han presentat “Bajazet”. Una tragèdia contemporània representada en cinc actes, escrita per Jean Racine i que arriba l’auditori Claror de la mà de la companyia Comédie-Française que és la més antiga del món, ja que va ser fundada el 1680. Un fet, aquest darrer, que ha destacat l’ambaixadora Jocelyne Caballero que també ha volgut assenyalar que “la troupe” compta amb 60 actors i representa cada any prop de 1000 peces.

La presentació als mitjans de l’obra inclosa en el programa de la 54a Temporada de teatre ha tingut lloc a ’ambaixada de França a Andorra i ha comptat també amb la presència del conseller de Cultura, Josep Roig i el director del gabinet del representant del Copríncep francès, Pascal Escande. El conseller lauredià ha incidit en l’ambició de totes dues institucions –ambaixada i Comú– “de portar la cultura a l’abast de tothom el que ens permet continuar teixint relacions”.

Bajazet pren el tema de la història contemporània procurant que es tracti d’una civilització llunyana, en aquest cas l’Imperi otomà amb personatges com ara el gran visir Acomat, el sultà Amurat, un dels seus germans, Bajazet i la seva amant, Roxanne. Tot plegat, resulta un complex argument d’intrigues amoroses que conclouen amb una sèrie d’homicidis i suïcidis. És la segona col•laboració entre el Comú i l’ambaixada després que la passada tardor es representés “Edmond” al mateix escenari.

“Bajazet” es representarà el proper dimarts 12 de març a les 21.30 hores i pel que fa a les entrades es poden adquirir al preu de 20 euros al Centre cultural o bé a www.santjulia.ad/entrades Per als escolars i estudiants, el preu és de 5 €.