Notícies


La V Trobada de Microproductors de Vi bat el rècord de cellers inscrits i obre la porta a nous països

Amb una setantena de cellers ja confirmats i a l’espera de poder tancar una trentena més, la V trobada Internacional de Microproductors de Vi que se celebrarà els propers 18, 19 i 20 de novembre superarà en nombre d’expositors a les edicions anteriors. La mostra, la primera que se celebra sota el paraigües de la marca Explòria, comptarà amb bodegues procedents majoritàriament d’Espanya, però també de França, Portugal, Hongria, i fins i tot de l’Uruguai i l’Argentina.

Els cellers de Catalunya continuen tenint un gran pes pel que fa a l’assistència, però enguany també hi haurà una important representació d’Aragó, el que suposa ampliar el camp de cap a una comunitat autònoma espanyola també força propera.

El conseller d’Obres, Urbanisme i Esdeveniments, Joan Vidal ha recordat que el nou format d’aquesta edició inclou una jornada per a professionals “seguint una de les línies traçades amb la creació d’Explòria”: proposar un model que permeti generar xarxes de productors i compradors, així com l’aparició de nous emprenedors i variants de negoci.

De la seva banda, el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres ha celebrat l’aposta del Comú per incloure per primer cop una jornada per a professionals i ha assegurat  que “la fira està plenament consolidada i és un projecte compartit amb el Comú que esperem que es prolongui durant molts anys”.

Torres també ha posat en valor que la mostra de Microproductors ve a complementar les accions de promoció que es duen a terme en aquesta època de l’any com ara les jornades gastronòmiques, l’Andorra a taula... i ha recordat que és una nova excusa per atraure públic objectiu.

El nou format organitzatiu inclou el pagament dels estands de 2x3 metres a un preu de 300 euros i de cara a l’edició del 2018 els que ja formalitzin la seva presencia per a l’any vinent durant la fira gaudiran d’un descompte del 20%.

Joan Vidal ha agraït la cooperació de tots els col·laboradors en aquesta nova manera d’organitzar fires i esdeveniments que “estic segur serà tot un èxit i tindrà un impacte directe en el teixit comercial, social, turístic i econòmic de la parròquia de Sant Julià de Lòria”.