Notícies


La Vuelta arriba a Andorra amb un final a Naturlandia i l’etapa reina de dissabte que poden decidir el vencedor final

La caravana multicolor de la Vuelta Ciclista a Espanya arriba aquest divendres a terres andorranes amb un final d’etapa a Naturlandia i sobre tot la duríssima i inèdita etapa del dissabte amb ni més ni menys que sis ports de muntanya en tan sols 97 quilòmetres. Avui, els ciclistes sortiran de Lleida per cobrir un recorregut pràcticament pla amb l’excepció de la pujada al Coll de la Rabassa i final en la cota 2000 de Naturlandia.

Amb la classificació general en un puny –el líder Simon Yates només avantatja en 25 segons el murcià Alejandro Valverde- les etapes andorranes poden ser decisives per conèixer el vencedor final que serà coronat aquest diumenge a la capital d’Espanya. Yates i Valverde parteixen com a grans favorits per emportar-se la ronda espanyola, però no cal descuidar el jove Enric Mas, ni tampoc el colombià Miguel Ángel López i el neerlandès Steven Kruijswijk, tots ells a menys de dos minuts del maillot vermell.

El també favorit a l’inici de la carrera Nairo Quintana té també les seves opcions en tractar-se d’un gran escalador però no és menys cert que està a més de dos minuts i que la tàctica del seu equip, el Movistar, es pot decantar per facilitar la feina a Valverde. Estem, doncs, davant dues etapes absolutament apassionants en les quals de ben segur podrem veure escapades i atacs constants entre els favorits a les dures rampes dels nostres ports.

En qualsevol cas, la parròquia de Sant Julià de Lòria en especial i el país en general, seran l’escenari d’un esdeveniment esportiu de primer nivell amb una fortíssima repercussió econòmica i mediàtica. Lògicament, la cursa tindrà afectacions importants en el trànsit i per això es recomana consultar-les a l’enllaç https://www.mobilitat.ad/ca/la-vuelta-2018