Notícies


Les Bibliovacances apleguen a 350 infants aquest 2018

Com cada període festiu escolar, per la Segona Pasqua la Biblioteca Comunal Universitària torna a acollir un cicle de Bibliovacances. Del 22 al 24 de maig, infants de 3 a 10 anys, podran gaudir de dues sessions de contacontes i un taller de creació.

Tal com ha destacat el conseller de Cultura en la presentació davant dels mitjans de comunicació, l’objectiu de les Bibliovacances és que “els nens contemplin la lectura com una activitat lúdica i que no vegin a la biblioteca com un indret purament escolar”.

De fet, el balanç provisional d’aquest 2018 a manca de les xifres de les properes Bibliovacances de Primavera, és que han participat en les diferents activitats 350 nens. Josep Roig ha qualificat l’assistència a les Bibliovacances de Carnaval i de Pasqua “d’èxit” i ha afegit que “les xifres ens animen a continuar treballant en aquesta línia”. I és que les dades de les activitats infantils que s’organitzen des de la Biblioteca Comunal Universitària són molt positives. Des d’inici d’any 215 infants han pres part als contacontes en francès i 350 al cicle Nascuts per Llegir.  

Pel que fa a les Bibliovacances de Primavera, dimarts 22 serà el torn dels contes “ARZABASTAYAN” d’en Ruskus Patruskus. 

Sinopsi: Arzabastayan és una paraula màgica antiga i misteriosa amb la qual Ruskus Patruskus vol obrir la porta del Regne de l’Abracadabra. Decidit a aprendre a fer màgia, en Ruskus demana consell al seu avi, el mític pallasso Anacleto Patruskus, qui li deixa la seva americana encantada, el seu barret de copa i la imprescindible vareta màgica. L’avi Anacleto també li fa un advertiment al seu net: que vagi amb molt, molt de compte! Però en Ruskus, amb més entusiasme que traça, no trigarà en equivocar-se en tots els encanteris… Per a delícia dels infants, Ruskus Patruskus esdevindrà el més esbojarrat dels aprenents de bruixot! Combinant l’agudesa amb la innocència, la comicitat física amb l’humor parlat i el ritme dinàmic amb moments de tendresa, l’Arzabastayan és una síntesi perfecta del món de la màgia i el clown.

Dimecres 23, es farà un taller de creació a càrrec de Neus Lluelles, professora de l’Escola d’Art.

Dijous 24, La Minúscula portarà els seus “Contes d’àvies rockeres i avis enrotllats”.

Sinopsi: Normalment els avis són els que expliquen els contes però en aquest cas... Són els protagonistes de les històries més esbojarrades i entranyables. Tampoc l’afany de l’àvia Rosalia de cobrir el món de mitja de colors ni la història de l’avi que volia anar a ballar sense parar. Els nens passaran una bona estona descobrint contes ben sorprenents.

Tal com ha avaçat la responsable de la biblioteca, Elisabeth Gil, l’entrada és gratuïta i ja es poden fer les inscripcions a la Biblioteca Comunal Universitària, per correu electrònic a biblioteca@comusantjulia.ad o bé per telèfon al 744044.