Notícies


Naturlandia i el poble es preparen per viure aquest cap de setmana la II Festa del Nòrdic

Naturlandia i la parròquia es preparen per viure del 15 al 17 de febrer la segona edició de la Festa del Nòrdic, un esdeveniment principalment de caràcter esportiu centrat en la promoció de l’esquí nòrdic que tan bones notícies està donant a l’esport andorrà darrerament. Després de l’èxit de la primera edició celebrada l’any passat amb més de 250 participants en totes les proves organitzades, la cota 2.000 de Naturlandia acollirà dissabte la IV SkiCross i la II Biatló, mentre que el diumenge serà el torn per a la 29a Marxa Andorra Fons i una caminada popular de raquetes de neu.

El conseller d’Esports, Pere Pràxedes ha manifestat que “el que es proposa és un cap de setmana per passar amb la família”. I ha insistit en la bona feina que s’està fent des del Naturlandia Esquí Club (NEC) com ho demostren els èxits internacionals dels principals corredors, Ireneu Esteve i Carola Vila que competeixen ni més ni menys que en proves de la Copa del Món.

Les proves esportives de la Festa del Nòrdic tindran lloc a les pistes d’esquí de fons i els circuits de la cota 2.000, però el centre del poble també acollirà activitats com ara l’exposició fotogràfica commemorativa “La Rabassa 25 anys de l’esquí de fons” que es podrà contemplar al Centre esportiu des del divendres 15 o l’acte de cloenda amb arrossada popular que tindrà lloc el diumenge 17 a la plaça de la Germandat.

El directiu d’Andbank, un dels principals patrocinadors de l’esquí nòrdic nacional, Josep Maria Cabanes ha volgut destacar l’aposta de l’entitat per aquesta dura disciplina esportiva en dir que “el temps ens ha acabat donant la raó perquè avui comencem a tenir joves que ens donen molt bones satisfaccions en les competicions que fan arreu del món”.

I també ha destacat el paper del Comú de Sant Julià de Lòria en la promoció de l’esquí de fons i en la “d’un paratge extraordinari i magnífic com és Naturlandia”.

Ja en el pla més tècnic, el membre del NEC, Gaspar Pellicer ha recordat que el divendres està destinat als entrenaments lliures i ha recordat que les inscripcions estan obertes a la web del club www.nec.naturlandia.ad Pel que fa a les condicions de la neu, Pellicer ha dit que “enguany podrem fer un recorregut que se surt del que és habitual i pujar a cotes més altes”. Tot el programa es pot consultar també al lloc web www.santjulia.ad