Notícies


Pedala’t Sant Julià de Lòria

El proper 2 de juny, la nostra parròquia acollirà la 1a edició de la jornada ciclista per a joves, PEDALA’T SANT JULIÀ DE LÒRIA. Una jornada popular dedicada als infants i joves i que girarà entorn de la bicicleta. L’objectiu, tal com ha destacat la consellera de Social en la presentació davant la premsa, “és donar un nou impuls a l’àrea d’Infància i joventut i incentivar que aquest col·lectiu faci activitats mitjançant l’esport”.

Està pensada per a tota la família i es divideix en 4 grans activitats:

- una sortida popular pels carrers de la parròquia que està oberta a totes les edats.

- una sortida cicloturista destinada a majors de 16 anys que tinguin certa tècnica. Hi haurà 2 recorreguts depenent de la dificultat, un de 2h de durada, i un altre de 4h. El de 2h sortirà de la plaça de la Germandat i passarà per Aixirivall, La Peguera, Juberri i finalitzarà a la plaça de la Germandat. La de 4h farà el mateix recorregut incorporant també la pujada al Coll de la Gallina per Fontaneda i baixada per Canòlich.

- una sortida de BTT destinada a majors de 14 anys que també tinguin tècnica ja que es tracta d’un recorregut amb 2 nivells de descens de 4h de durada. Sortirà de la plaça de la Germandat i passarà per Arcavell, La Rabassa i acabarà a la plaça de la Germandat.

- una gimcana adreçada a infants de 6 a 15 anys més popular que es farà en 5 zones establertes a la plaça de la Germandat.

Totes les activitats són gratuïtes, simplement cal formalitzar la inscripció 1/2h abans que comencin. La inscripció també dóna accés al dinar, una botifarrada popular que es farà a l’aparcament de Reig Patrimonia. Els acompanyants que es vulguin quedar a menjar també ho podran fer pagant 3€. A més, els participants rebran diferents regals: una motxilla de la jornada, entrades 2X1 a Naturlandia, 2X1 en Mc Menús...

Totes les activitats tindran com a punt de partida i final la plaça de la Germandat on hi haurà actuacions i activitats a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Lauredià i Batukaseu.

Tots els participants podran utilitzar els vestidors i les dutxes del Centre Esportiu. També hi haurà bicicletes per a tothom que no en tingui i vulgui prendre part a alguna activitat. 

Segons Francesca Barbero, “l’objectiu final és que la PEDALA’T SANT JULIÀ DE LÒRIA sigui una jornada específica per als infants i joves, que fomenti la pràctica de l’exercici físic i que permeti als seus participants gaudir d’un entorn natural privilegiat: la nostra parròquia”. A la vegada, permet realçar els objectius del departament de Serveis Socials i Participació Ciutadana que veu com una necessitat primordial poder realitzar activitats dirigides als infants i joves de la parròquia per tal de promocionar l’oci dels mateixos, així com crear vincles amb l’administració pública per tal de poder garantir els seu benestar i satisfer les seves necessitats.

En la mateixa línia, el conseller d’Esports ha subratllat el vincle que té Sant Julià de Lòria amb el món de la bicicleta i el “caràcter familiar de la jornada que esperem que pugui tenir continuïtat en els propers anys”.