Notícies


Queda tallada al trànsit la CS-130, a la part alta del poble d’Aixirivall, per unes esquerdes a la calçada i una posterior esllavissada de terra

Ahir al vespre es va tallar el pas de vehicles a la carretera secundària CS-130, al punt quilomètric PK 2,8, situat a la part alta del poble d’Aixirivall a causa d’unes esquerdes que van aparèixer a la via.

Per seguretat, es va establir un pas alternatiu per l’antiga carretera de La Peguera. Aquesta matinada, però, s’ha produït una esllavissada a la mateixa zona que ha obligat a tallar aquest pas. Cap a les 5.30h, ha baixat el talús acompanyat de pedres, terra i vegetació.

Fins al lloc dels fets, s’hi ha desplaçat efectius del Cos de Policia, de Bombers, de Protecció Civil, del Comú i tècnics geòlegs que analitzaran la zona per elaborar un informe tècnic. Els han acompanyat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el cònsol major, Josep Majoral.

Mentre Govern no procedeixi a la licitació de les obres definitives de millora de la calçada, es farà un cordó de formigó a la carretera secundària paral·lel a les esquerdes per evitar que els corrents d’aigua de pluja no baixin al talús. També es col·locaran new jerseys paral·lels a la carretera on s’ha produït l’esllavissada perquè no es desprenguin pedres a la urbanització que hi ha a sota.

Degut a les previsions meteorològiques, els tècnics s’han emplaçat a dijous per analitzar de nou l’estat de l’entorn i valorar les actuacions a realitzar, així com la possibilitat d’establir un pas alternatiu per la CS-130. Mentrestant, es vigilaran els moviments a la zona i el servei de circulació efectuarà rondes de vigilància.

Sortosament, no hi ha hagut cap afectació personal, ni s’ha hagut de desallotjar cap habitatge. Es veuen afectats els veïns de les urbanitzacions Roc de les Esquiroles, Pont i les Extremes, així com els del Residencial Les Biades. Unes 200 persones que ara es veuen obligades a emprar un recorregut alternatiu d’uns 20 km per les Bordes de La Peguera, Juberri, Auvinyà i Sant Julià de Lòria.

Aquesta tarda, els cònsols es reuniran amb ells per informar-los de la situació. Serà a partir de les 20h a l’auditori Claror.