Notícies


Sant Julià de Lòria i la Massana amplien el Nascuts per Llegir

Comença un nou cicle de Nascuts per Llegir. Es tracta del segon que organitzen Sant Julià de Lòria i la Massana. Després del gran èxit de la primera temporada conjunta –que va tenir lloc de febrer a juny- ara arrenca la segona part, amb set sessions, una més que l’anterior.

El conseller de Cultura, Josep Lluís Donsión, ha destacat la importància d’oferir activitats en la franja d’edat que va dels zero als tres anys, ja que cal tenir en compte que els pares no sempre tenen disponibilitat horària. Per això, el Nascuts per Llegir es fa els dissabtes al matí, alternant les biblioteques de les dues parròquies, cosa que permet que sigui una activitat ideal per fomentar la relació entre pares i fills.

El tret de sortida serà el 21 de setembre, a la Biblioteca Comunal Antoni Morell de la Massana, amb un proposta a càrrec d’una companyia del país, Sonadons, formada per Míriam Manubens i Anahí Pinoargotti, que oferiran un taller de música, en què es jugarà amb els ritmes, els sons i els moviments. El cicle continuarà a Casa Comuna amb “Contes al Castell”, un conjunt de rondalles a càrrec de La minúscula (28 de setembre). Excepcionalment, i amb motiu de la Vila Medieval, al dia següent s’ha programat, en diumenge, la sessió “Anem a Caçar un orc”, amb Olga Cercós, que explicarà una història fantàstica d’aventures. La mateixa narradora presentarà “El Circ ha arribat”, amb els animals com a protagonistes (19 d’octubre). La següent proposta anirà a càrrec de Montse Dulcet, que portarà “Rebel·lió a la cuina” (26 d’octubre). El cicle es tancarà amb “Contes que respiren calma”, de nou, amb Olga Cercós (13 de novembre) i “La medusa perduda”, amb Eva González (30 de novembre).

Els bibliotecaris de Sant Julià de Lòria i la Massana, Beth Gil i Xavi Àlvarez, han recordat que aquesta activitat va néixer per fomentar la lectura entre els més menuts i desenvolupar el gust per aprendre. I és que molts estudis demostren que explicar o llegir una història en veu alta des dels primers mesos de vida reforçar el vincle afectiu entre pares i fills, afavoreix l’adquisició de la competència lingüística, potencia la capacitat d’observació i estimula la imaginació, entre d’altres.

Com que les places són limitades, cal reserva prèvia a qualsevol de les dues biblioteques. Les inscripcions es poden fer des d’avui mateix.