Notícies


Sant Julià de Lòria incia el camí per esdevenir una parròquia sostenible

Sant Julià de Lòria vol esdevenir la parròquia referent del país en els àmbits de les energies renovables i la sostenibilitat. En aquest sentit i amb la col·laboració de BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA, des de fa un mesos s’està treballant en el Pla director del desenvolupament energètic de la parròquia. Un pla que ja està acabat i que es presentarà la setmana vinent en el marc de la Jornada de la Sostenibilitat que s’ha presentat aquest matí.

Tal com ha assenyalat el cònsol major, Josep Majoral, és el primer pas fer de la parròquia una referència en el camp de l’economia verda i a més, la implantació del pla permetrà dinamitzar la parròquia econòmicament. Volem que les empreses del sector hi vegin oportunitat de negoci”.

La Jornada de Sostenibilitat se celebrarà el 22 d’octubre a partir de les 9h, al Centre cultural i de congressos lauredià. Tal com ha explicat el director de BMS, Albert Batalla, l’integraran dues taules rodones i comptarà amb la participació d’experts i catedràtics d'ecologia, arquitectes i assessors en matèria d'urbanisme.

S'iniciarà amb una benvinguda institucional del cònsol major, Josep Majoral, i la cloenda anirà a càrrec de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. Durant el matí hi haurà una conferència titulada El món, abans, durant i després de la Covid-19', a càrrec del catedràtic d'ecologia i director de l'oficina de sostenibilitat de la Universitat de Sevilla, Manuel Enrique Figueroa, expert en infraestructures verdes sostenibles. A més, hi haurà dues taules rodones, una centrada en el pensament global, en la qual es tractaran els reptes i oportunitats produïdes per la Covid-19 en temes de sostenibilitat i medi ambient, i una altra sobre actuacions més locals, sota el nom de Sant Julià de Lòria, cap a una parròquia sostenible.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a comunicació.monica@comusantjulia.ad

L'aforament està limitat a 50 persones per tal de respectar el distanciament social i les mesures sanitàries.