Notícies


Sant Julià de Lòria torna a ser la parròquia del trial

Aquest cap de setmana, Sant Julià de Lòria tornarà a ser la parròquia de referència del trial acollint el Campionat del Món en les categories Trial GP, Trial 2 i Trial 125. Una prova que, tal com s’ha fet evident aquest matí en la presentació davant la premsa, aplegarà als millors pilots del món com Toni Bou, Jeroni Fajardo, Adam Raga o Matteo Grattarola.

El centre del poble serà, segons la presidenta de la FMA Natàlia Gallego, "el centre neuràlgic de la prova amb la ubicació del paddock amb els camions dels equips, la zona de qualificació, la d’arribada i sortida de la competició, així com el podi final". 

Des de fa molts anys, el Comú dona suport a la Federació Motociclista d’Andorra. En aquest sentit, el conseller Major, Joan Visa, ha recordat que "Sant Julià de Lòria ha estat escenari de 22 Campionats del Món de Trial, 2 Trials de les Nacions, 2 Campionats d’Europa, 5 Campionats d’Espanya i de nombroses proves del Campionat d’Andorra. A més, les proves i el premi a la protecció al Media Ambient que ha rebut dos cops la Federació de Motociclisme d'Andorra demostren que el trial no està renyit amb el Medi Ambient"

La prova d’Andorra és la 3era del Campionat del Món de Trial 2018, després de la d’Espanya a Camprodon i de les dues jornades del Japó. Competiran les categories masculines de Trial GP, Trial 2 i Trial 125. Hi participaran 57 pilots: 14 pilots en Trial GP, 27 en Trial 2 i 16 en Trial 125.

Avui a la tarda es faran les verificacions administratives i tècniques de les 15h a les 17h a la plaça de la Germandat. Dissabte al matí, serà el torn dels entrenaments oficials i, al migdia, els pilots competiran a la zona indoor de qualificació ubicada a la plaça de la Germandat. Diumenge, el trial començarà a les 9h, amb la sortida del primer pilot de Trial 125, seguit dels pilots de Trial 2 i, en darrer lloc, els pilots de Trial GP. El recorregut és de 7 km amb un total de 15 zones que hauran de recórrer dues vegades amb una aturada obligatòria a paddock de 20 minuts entre les dues voltes.

Aquest any, el trial transcorre pels voltants de Nagol. També hi haurà una zona situada al riu, just al principi de la carretera de la Rabassa i una altra ubicada al poble, ja que s’aprofitarà la zona de qualificació. S'ha volgut fer un recorregut més petit i més proper al públic. 

Els pilots arriben a aquesta tercera prova del Campionat del Món amb una classificació molt ajustada. Toni Bou, primer en categoria Trial GP, ha explicat que li faria molta il·lusió "guanyar la carrera de casa. És un motivació i alhora una pressió extra". El quart classificat, Adam Raga, també ha reconegut que "el campionat és molt complicat aquest any i Andorra és una prova que se'm dona especialment bé"

En Trial 2, el líder Matteo Grattarola s'ha mostrat molt motivat i ha expressat la seva voluntat d'aconseguir la primera victòria en un Campionat del Món per al seu país, Itàlia. En la mateixa categoria, competeix l'únic pilot andorrà que participa en el Campionat del Món: Xavi Casas. L'andorrà ha volgut destacar l'orgull que sent per ser  defensar els colors del país. 

L’entrega de premis es farà diumenge a les 15h 45 a la plaça de la Germandat.