Notícies


Sant Julià i Andorra Lírica posen fil a l’agulla amb el primer cor de l’òpera d’Andorra

Des de fa més d’un any i mig, l’associació Andorra Lírica i el Comú de Sant Julià de Lòria treballen plegats per fer arribar el gènere líric a tota la població. A banda de la temporada d’òpera, que enguany serà la tercera, s’ha fundat el cor de l’òpera d’Andorra. El conseller de Cultura, Josep Roig, ha apuntat que el Comú creu en aquest projecte perquè hi ha una programació d’òpera “estable” i a més de “qualitat”.

La directora artística i general, Jonaina Salvador, ha obert les portes a tots els ciutadans perquè entrin a formar part del cor d’òpera. Fins ara, quan a les òperes i a les sarsueles es necessitava el cor es feia amb el Cor Cambra Valls d’Andorra, però “la voluntat és crear el nostre propi cor i disposar-ne per quan es necessiti a la temporada d’òpera”, ha destacat Salvador.

Per entrar a formar part del cor s’ha d’enviar un correu electrònic a andorralirica@gmail.com, trucar al 394457, o bé anar al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Les classes s’impartiran en aquest mateix lloc tots els dijous des de les 20 fins a les 21.30 hores. Per formar part del cor no cal complir cap requisit, només t’ha d’agradar la música i el teatre.

En aquest sentit, Salvador ja ha assegurat que hi ha unes onze persones apuntades i que per arrencar el projecte es necessiten entre 16 i 20 persones. Per això, ha fet una valoració molt positiva dels resultats obtinguts fins ara i ha explicat que està molt il·lusionada perquè “tenim molt bon material aquí a Andorra, amb gent amb moltes qualitats i amb molta passió”.

D’altra banda, segons ha detallat Roig, el projecte s’inscriu en tres pilars metodològics sobre els quals es vesteix l’oferta formativa artística i musical. En primer lloc, la combinació de diverses disciplines artístiques com el cant i el teatre. En segon lloc, la importància dels aprenentatges i, per últim, els alumnes podran adquirir un conjunt de competències musicals, artístiques i teatrals.