Notícies


Torna l’òpera amb “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti

Els dies 8 i 9 de febrer l’auditori Claror acollirà una nova aposta de la 5a temporada d’Òpera. Andorra Lírica, en col·laboració amb l’associació Villa Incanto portarà, Don Pasquale, de Gaetano Donizetti.

En presentació de l’espectacle que s’ha fet davant els mitjans de comunicació, la cònsol menor ha destacat la importància de recolzar iniciatives com la d’Andorra Lírica ja que es tracta d’un projecte educatiu, cultural i social que el Comú vol defensar.

És una òpera còmica en tres actes de la qual s’ha fet un arranjament per fer-la més apta a tots els públics d’una hora i mitja ja que l’original durava tres hores.

Jonaina Salvador n’assumirà la direcció general i artística i la direcció cora i d’escena recauran en el mestre Ricardo Serenelli de l’associació italiana Villa InCanto. El mateix tàndem que fa dos anys va estar al capdavant de l’obra, Il Barbiere de Siviglia.

El repartiment el formaran la mateixa Salvador en el paper de Norina, Ferruccio Finetti en el de Don Pasquale, Jorge Tello en el del Dottor Malatesta i Carlo Giacchetta en el d’Ernesto.

També col·laboraran amb l’espectacle el Cor de l’òpera d’Andorra adult i juvenil, el de l’Institut María Moliner i, per primer cop, els alumnes de música del col·legi Sant Ermengol dirigits per Daniel Martín.

Com és habitual, l’assaig general del divendres abans de la representació estarà obert als escolars.  

Tal com ha explicat Jonaina Salvador, i igual que va passar amb Il Barbiere de Siviglia, aquesta òpera s’exportarà fora d eles nostres fronteres. En aquest cas, al Festival de Recanati, el proper estiu.

A l’auditori Claror, Don Pasquale es representarà el 8 de febrer a les 20.30h i el 9 de febrer a les 18h.

Les entrades ja estan a la venda a www.santjulia.ad/entrades