Notícies


Tot a punt per al Carnaval 2018

Del 9 a l’11 de febrer, se succeiran diferents activitats per a petits i grans entorn al Carnaval que aquesta any té com a temàtica els oficis. Les han explicat, en una presentació a la premsa, la cap de Cultura i la responsable de la Biblioteca Comunal Universitària.

El tret de sortida al Carnaval el donarà, divendres, la tradicional cercavila de les escoles de la parròquia.

Dissabte, serà el torn de la gimcana infantil i juvenil i del pregó d’obertura i penjada del Carnestoltes a la plaça de la Germandat.

Diumenge, tindrà lloc un dels actes centrals, la gran rua amb el concurs de carrosses i comparses. Les inscripcions encara estan obertes. S’entregaran 3 premis a la millor carrossa i 3 més a la millor comparsa i un premi lauredià. Després, la plaça de la Germandat acollirà la tradicional botifarrada amb l’actuació de la batucada laurediana, “Toca-te’ls”. Clourà la festa el ball de disfresses al Centre cultural i de congressos lauredià.

Dilluns, darrer dia del Carnaval, es farà el concurs de botifarra de cartes, l’especatacle d’animació infantil i la despenjada, testament i cremada del Carnestoltes.

Tal com ha explicat Elisenda Palomares, “aquest 2018 és especial perquè les disfresses lauredianes més antigues, les de ninotaires i bruixots, compleixen 30 anys”. Pel que fa a les altres dues, la dels dimonis es va crear al 1992 i la de porrers al 2013. Aquesta última va ser una iniciativa de l’Esbart Laurèdia, que coincidint amb la celebració del seu 50è aniversari, va voler crear la comparsa dels porrers per donar vida al centenari personatge tradicional del Carnaval de Sant Julià de Lòria. 

En l’organització de les activitats, s’ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats culturals i agrupacions de la parròquia: l’Esbart Laurèdia, la Colla Gegantera l’Agrupament Escolta i Guia Lauredià i el grup de batucada “Toca-te’ls”.

A diferència d’edicions anteriors el Carnaval no anirà de la mà de Ruta de la Tapa que, enguany, se celebrarà al maig ja que es vol celebrar que compleix 10 anys amb activitats de carrer més propícies de cara al bon temps.

Amb motiu del Carnaval, la Biblioteca Comunal Universitària organitza la a edició de les Bibliovacances de Carnaval adreçades a nens de 3 a 10 anys. Tal com ha avançat Elisabeth Gil. dimarts 13 i dimecres 15 es faran dos tallers de creació a càrrec de Neus Lluelles i Úrsula Borja i dimarts 14 una sessió de contacontes a càrres de Ruskus Patruskus.

Més informació de les activitats a: http://www.santjulia.ad/media/campanyes/20180207_1552_4079.pd