Notícies


Tret de sortida a les activitats de Nadal

Com cada any, el Comú de Sant Julià de Lòria organitza diferents activitats per les Festes. Una vintena de propostes destinades a un públic sobretot familiar. Avui s’han presentat en el marc d’una roda de premsa presidida pels consellers de Turisme, Meritxell Teruel, i de Cultura, Josep Roig.

Una de les activitats més tradicionals serà la Fira de Santa Llúcia. Com a novetat, aquesta edició serà més llarga i, coincidint amb el pont, passarà de 2 dies a 3: del divendres 8 al diumenge 10. A més, a diferència d’anys anteriors, es tornarà a fer a l’exterior. En aquest cas, a la plaça de la Germandat. Comptarà amb una vintena de parades que oferiran productes diversos: objectes de decoració típics del Nadal, torrons, dolços i figures del pessebre, entre altres. Divendres, la fira s’obrirà 12h i es tancarà a les 20h. Dissabte, els horaris seran de 10 a 8 i, diumenge, de 10 a 7.

Paral·lelament a la fira, s’han programat activitats gratuïtes,destinades sobretot a un públic infantil. Divendres a la tarda, es farà un espectacle d’animació infantil, “Caram com balla”, a càrrec de la “Companyia La Cremallera” al Vestíbul del Centre cultural i de congressos lauredià. També es projectarà la pel·lícula “Vaina” a càrrec dels Cinemes Guiu i es farà a l’auditori Rocafort. Hi haurà una segona sessió de cinema diumenge amb “Els barrufets i el poble amagat”.  La recaptació de les dues pel·lícules es destinarà a La Marató de TV3.

Dissabte al matí es faran tallers de manualitats de Nadal a càrrec de les professores de l’Escola d’Art, Núria Novell i Marta López. Serà al vestíbul del Centre cultural.

Diumenge, els més petits podran gaudir d’una sessió de contacontes en aquesta mateixa sala, “Vet aquí un gat”, a càrrec de Jaume Garri.

A banda de les activitats infantils, entorn de la fira també s’ha apostat per activitats tradicionals i altres per als pares o familiars. Tal com ha explicat la consellera, “com a novetat s’ha creat un espai gastronòmic al jardí del Bare Nostrum. Els 3 dies de la fira, de les 12h a les 14h, es farà una degustació que inclourà 3 ostres i 1 copeta de vi blanc a càrrec del restaurant Cantàbric a taula. Costarà 3 euros i comptarà amb l’actuació del DJ Reivilo amb música dels anys 60,70 i 80. A les tardes, de les 17h a les 19h, la degustació serà de vi bullit i tapa a càrrec del Bare Nostrum per 3,45€, també amb música del mateix DJ”.

Com a activitat tradicional, s’ha programat la cantada de Nadales a càrrec de la Coral Petits Cantaires Lauredians. Es farà a la plaça de la Germandat i, en cas de mal temps, es traslladarà al vestíbul del CCCL. Després, s’oferirà xocolata i coca als participants.

Fora de la Fira de Santa Llúcia, tindran lloc diferents activitats de caire més tradicional relacionades amb el Nadal. N’és un exemple el concert de Nadal del dia 16 a càrrec de la Coral de la Llar de Lòria, dels Petits Cantaires Lauredians, la Coral Rocafort i com a coral convidada la Coral Cor de Cambra Joliu. Es tracta d’un acte solidari que, aquest any, es vol destinar a Càritas Parroquial. Durant el concert, el donatiu serà voluntari i la recaptació íntegra es destinarà a l’entitat. Tal com ha destacat el conseller de Cultura, “les activitats amb un rerefons social, en aquest cas per recaptar diners per a Càritas Parroquial o La Marató de TV3, donen més sentit al Nadal”.

Per als més menuts, el dia 24 arribarà el Pare Noel i els seus follets a Casa Comuna, el 26 es farà cagar el Tió al Centre cultural i de congressos lauredià, a partir del 27 se situarà la bústia dels Reis Mags d’Orient que arribaran a la parròquia la tarda del 5 de gener. Com marca la tradició el 24 a la nit se celebrarà la Missa del gall i els dies 26 i 30 de desembre així com els 6 i 7 de gener es representaran els Pastorets.

A banda de les activitats culturals més tradicionals, també se n’organitzen d’esportives també destinades als més menuts. Durant els dies 18, 20 i 21 a les tardes es faran portes obertes i Tió de Nadal. Un any més, tornarà la tradicional cursa Sant Silvestre que aquest any arriba al quart de segle. Es farà el dia 30 de desembre. Les inscripcions ja estan obertes a la web www.santsilvestresantjuliadeloria.com o bé presencialment al Centre Esportiu. Com cada any, la recaptació es destinarà a La Marató de TV3 i a Càritas Parroquial.