Ruta Purito Telèfon d'atenció: 744 045
Correu electrònic: turisme.lauredia@comusantjulia.ad
Oficina de turisme, Plaça LaurèdiaRuta Purito

Coll de la GallinaL’any 2015, el Comú de Sant Julià de Lòria va signar un acord amb el ciclista professional Joaquim Rodríguez Oliver “Purito Rodríguez”, per lligar el seu nom amb el port de muntanya el Coll de la Gallina. Així neix la Ruta Purito que dona nom, també, a una marxa cicloturística que se celebra cada any al mes d’agost amb la participació tant de ciclistes professionals com amateurs.

Aquesta ruta cicloturística que compta amb 24,1 Km està senyalitzada i es pot fer tant en bicicleta com en vehicle perquè és un bonic itinerari turístic.
La Ruta Purito s’inicia al pont del Solà, va direcció al poble de Fontaneda, puja al Coll de la Gallina on hi ha ubicada una escultura commemorativa dedicada al Purito Rodríguez, baixa passant pel santuari de la Mare de Déu de Canòlich, el poble de Bixessarri i finalitza al poble d’Aixovall.

El año 2015, el Comú de Sant Julià de Lòria firmó un acuerdo con el ciclista profesional Joaquim Rodríguez Oliver “Purito Rodríguez”, para vincular su nombre con el puerto de montaña del “Coll de la Gallina”. Así nace la Ruta Purito que da nombre a una marcha cicloturística que se celebra cada año durante el mes de Agosto con la participación de ciclistas profesionales y amateurs.

Esta ruta cicloturística que cuenta con 24, 1 km, está señalizada y se puede realizar tanto con bicicleta cómo con vehículo porque es un bonito itinerario turístico.
La Ruta Purito se inicia al Puente del Solà, dirección el pueblo de Fontaneda, sube al Coll de la Gallina, donde se encuentra una escultura conmemorativa dedicada a Purito Rodríguez, bajando se pasa por el santuario de la Virgen de Canòlich, el pueblo de Bixessarri i finaliza al pueblo de Aixovall.

L’an 2015, la Mairie de Sant Julià de Lòria a signé un accord avec le cycliste professionnel Joaquim Rodriguez Oliver « Purito Rodríguez, pour relier son nom avec le port de montagne le « Coll de la Gallina ». Ainsi nait la Route Purito qui donne nom à la marche cyclotouristique qui se célèbre chaque année le mois d’août qui compte avec la participation de cyclistes professionnels et amateurs.

Ce parcours clyclotouristique de 24,1 Km est signalisé et peut se faire en vélo ou en voiture car c’est un bel itinéraire touristique.
La Route Purito démarre sur le pont del Solà direction le village de Fontaneda, monte au col de la Gallina où se trouve une sculpture commémorative du sculpteur Philippe Lavail dédiée à Purito Rodríguez. Pendant la descente on passe par le sanctuaire de Canòlich, le village de Bixessarri et finit au village d’Aixovall.

In 2015 of the Parish of Sant Julià de Lòria signed an agreement with the professional cyclist Joaquim Rodríguez Oliver “Purito Rodríguez” to connect his name with the Coll de la Gallina mountain pass; this is the Ruta Purito which also gives its name to a cycle touring race held every August with professional and amateur cyclists.

This cycle touring route of 24.1 Km is marked and can be done by bicycle and in vehicles, because it is pretty tourist route.
The Ruta Purito starts at Solà Bridge and heads off to the village of Fontaneda, climbing the Coll de la Gallina mountain pass, where there is the commemorative sculpture dedicated to Purito Rodríguez, going down past the sanctuary of Our Lady of Canòlich, through the village of Bixessarri and ending in the village of Aixovall.